BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı ne yapıyor Allah aşkına?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, son günlerde sürekli karşılaştığı 'Cumhurbaşkanı ne yapıyor Allah aşkına?' sorusuna bugünkü yazısında yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti'de bazı belediye ve il başkanlarının istifasının istenmesiyle ilgili tartışmalar gündemin ilk sırasında. Görevden alınmalarla ilgili çok sayıda spekülasyon dolaşıyor.

BAŞKANLARIN GÖREVDEN ALINMASININ TEK NEDENİ BAŞARISIZLIK

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, 'Cumhurbaşkanı ne yapıyor Allah aşkına?' başlıklı köşesinde görevden el çektirmelere ilişkin Erdoğan'ın gerekçesini böyle yazdı:

"(...)Topbaş’ın da ve eğer bundan sonra devam edecekse diğer belediye başkanlarının da görevden el çektirilmesinin tek bir nedeni var. O da başarısızlık!

ERDOĞAN KÖKLÜ BİR BELEDİYECİ

Değerli okurlarım... Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı eski bir belediyeci... Köklü bir belediyeci... Ve biliyor ki, eğer özellikle büyükşehirlerde belediye hizmetlerinde bir başarısızlık söz konusu olursa bu genel seçimlere de sirayet eder ve önlenemez bir çöküşe doğru yol alınır. İşte bu yüzden de önlem alıyor.

Size göre belki daha çok var ama Erdoğan’ın politik anlayışına göre yerel seçimler artık kapıda ve o kapı açılmadan da önünün bir güzel temizlenip paklanması bir zorunluluk. Bunu yapıyor şu anda yani. 18 ay var daha yerel seçimlere, ama mevcut kadrolarla seçimlere gidilmesi durumunda başarısızlık riski var. Amacı bu riski en aza indirmek Erdoğan’ın... Ha diyebilirsiniz ki şimdi bu yazdıklarım üzerine, “Peki istifa ettirmek mi lazım? Bekler 2019’a kadar ve başarısız olan kişiyi aday göstermez olur biter!”.

Hayırrrrr efendim... Olmaz, bitmezzzz! Erdoğan’ın yerel politik anlayışında aday göstermeyeceği alenen belli bir isimle yola devam etmesi imkânsızdır; çünkü bilir ki aday gösterilmeyeceğini bilen bir belediye başkanı asla onun beklediği performansı sergilemez, dahası içten içe gıcık olduğu için de seçimlere giderken bayağı bir köstek olur partisine!"