BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül memleketinde

Cumhuraşkanı Abdullah Gül, gittiği memleketinde açılışlar yaptı, hemşehrilerine seslendi. Gül'ün ziyareti sırasında hoş anlar da yaşandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün memleketi Kayseri'deydi. Mimar Sinan'ın 423. ölüm yıldönümü nedeniyle doğum yeri Ağırnas'ta anma programlarına katılan ve açılışlar gerçekleştiren Gül, hemşehrileri tarafından sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Vatandaşları tek tek selamlayan Gül, folklor gösterisi yapan öğrencilerden bayrak açan çocuğu yanına çağırdı. Daha sonra yöreye özgü ateş yakılarak sinsi oyunu oynandı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törende yaptığı konuşmada, Mimar Sinan'ı ve bugüne kadar ayakta kalan eserlerine değindi. 

"BURADA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Gül, şöyle konuştu: "Sizlerle beraber olmanın ayrı bir lezzeti ve tadı var. Sevgisi var. Ne olursa olsun her insan geçerli olan şey, memleketi kendi toprağı çeker. Şüphesiz ki ben de her Kayseri'ye geldiğimde burada sizlerle birlikte olduğumda bu insani duyguyu hep hissederim. Bugün de bunu yaşıyoruz. Burada bir zamanlar başka toplantılar başka programlarla birlikte olmuştuk. Burada Cumhurbaşkanı olarak bulunmaktan mutluluk duyuyorum"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ağırnas’taki törenden sonra, Mimar Sinan’ın doğduğu ve iki katı yer altında olan 4 katlı evi gezdi. Gül, burada, ÇEKÜL Vakfı tarafından Mimar Sinan’ın evi ve çevresi ile tanıtılmasına yönelik hazırlanan projesinin Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması yönünde talimat verdi. Burada Belediye Başkanı İsmail Mete ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, hazırlanan proje çalışmasının önemli olduğunu dile getirerek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na bu projenin tamamlanması noktasında destek vermesini istedi.


Evin balkonuna çıkarak burada halkı selamlayan Gül, sonrasında ise dışarda bir gezinti yaptı. Gezi sırasında, yaptıkları el işini satan Ağırnaslı bayanlarla görüştü. Gül, bayanların satışa çıkardıkları bütün dantelli eşarpları, kazakları ve diğer el işlerini aldı. Bayanlar ise Cumhurbaşkanına teşekkür etti. Gül, bu bölgenin turizme kazandırılacağını ve yaptıkları el işlerinin daha çok değerleneceğini ve daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

PİLAV YEDİ

Program sonrasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başkan İsmail Mete tarafından plaket verildi. Bu arada Şükran Erdoğan isimli öğrenci Abdullah Gül'ün yanına geldi ve imza aldı. Gül, bu öğrenciye kalemini hediye etti. Gül daha sonra anma programı çerçevesinde ikram edilen pilavdan yedi. Gül ayrıca dil büyümesi hastalığı olan Özlem Karaboğa ve ailesiyle görüştü.

AÇILIŞLARI GERÇELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Kayseri'de yaklaşık 70 milyon liralık yatırım sonrası hizmete sunulacak olan biri Yozgat’ta, toplam 10 tesisin temelini attı.

Kadir Has Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

"BU ÇALIŞMALAR BÜYÜYEN ÜLKELERİN GÖSTERGESİDİR"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törende yaptığı konuşmada, "Veysel Bey’in ifade ettiği rakamlara bakılırsa Türkiye’nin büyük hizmetlerin yapıldığı göstergesidir. Kayseri gün geçtikçe daha güzel oluyor. Bütün bu çalışmalar gayretlerin sonucu. Her Bakanlık kendi faaliyet alanları içerisinde yapması gereken işleri yaparsa problemler daha kolay halledilebilir. Bu çalışmalar büyüyen ülkelerin göstergesidir. Örnek olarak Yamula projesi sulama faaliyetinin haricinde elektrik üretiminde destek olabilecek bir yer. Bu projelerde emeği geçen tüm müteahhitlere teşekkür ediyorum. Bakanlığımıza bu konuda çalışmalarına teşekkür ediyorum Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Gül, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile temel için beraber butona bastı.