BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül hacı oldu

Suudi Arabistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hacı oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Mekke Din Hizmetleri Ateşeliği'nde Türk hacılarla bayramlaştı. Gül'ün hacda çekilmiş ihramlı fotoğrafı twitter'da paylaşıldı.

Bayramlaşma programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bazı milletvekilleri ve Türk hacılar katıldı.

Burada bir açıklama yapan Gül, herkesin haccını ve Kurban Bayramı'nı tebrik etti. Gül, "Kurban Bayramı herkes için hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah önce herkesin ailesi için, memleketimiz için bütün Müslümanlar ve bütün insanlık için hep hayırlar nasip etsin" temennisinde bulundu.

"Hac çok büyük bir heyecan, büyük bir tecrübe. Kendimizi gözden geçirme, çok büyük bir muhasebe meydanı" diyen Gül, haccın unutulmayacak bir an ve imkanı olan herkes için bir kez gerçekleştirmesi gereken bir ibadet olduğunu belirtti.

Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın haccı "çok mükemmel bir şekilde" organize ettiğini vurgulayarak, "Mükemmel kelimesini özellikle kullandım çünkü biliyorum bu zor bir organizasyon. Yıllardır yapa yapa artık en güzel ve en rahat bir şekilde bütün hacca gelen vatandaşlarımızın hizmetlerini yapmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bundan dolayı başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere bütün hizmeti geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

En güzel temmennilerin yeri burasıdır

Gül, Avrupa'dan ve Türkiye'den gelen 70 bin Türk hacı bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Herkesin ayrı ayrı bayramlarını ve haclarını tebrik ediyorum. Allah herkese tekrarını nasip etsin. Eminim ki bu vesileyle herkes çok güzel dileklerde, dualarda bulunmuştur, memleketimiz için bütün insanlık için. En güzel temennilerin yeri burasıdır. Dolayısıyla aynı zamanda bunlar kendi kendimizi terbiye etmek, kendi kendimizi gözden geçirmek, hepimiz fert olarak, ülke olarak kendi muhasebelerimizi yapmışızdır, noksanlıklarımızı görmüşüzdür.

İnanıyorum ki buradan alacağımız derslerle memleketimize döndüğümüzde herkes önce birey olarak daha sonra toplu olarak üstüne düşen görevleri en iyi şekilde yapacaktır. Ben bir kez daha burada olanlar ve olmayanların, herkesin bayramını tebrik ediyorum. Hacları kabul olsun. Allah tekrarını nasip etsin."

Hacda vefat edenler

Cumhurbaşkanı Gül, hac organizasyonunu takip eden çok sayıda Türk gazeteci olduğuna işaret ederek, "Tabii bu kadar büyük bir organizasyon olunca, bu kadar büyük bir hadise olunca bunu takip etmek ve burayla igili haberleri en güzel şekilde duyurmak onların da görevi. Kolay değil, hac çok büyük bir organizasyon" diye konuştu.

Hac için gelip zor şartlarda hayatını kaybedenler olduğunu hatırlatan Gül, vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi.

"İlk dua hususi kalsın"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kabe'yi ilk gördüğünde hangi duada bulunduğunun sorulması üzerine şunları söyledi:

"Onların hepsi hususi kalsın, en iyisi o herhalde. Herkesin kendi gönlünde kalsın. Buralar aslında gösterişin olmadığı yerler. Onun için herkes ihramdayken birbirine eşitti. Herkesin kendi hanesinde ne varsa o öne çıkıyor. Buralarda bu tip şeyler hep özel kalsın. Eminim ki herkes kendi gönlünden geçen dileklerde, temennilerde, dualarda bulunmuştur. İnşallah diğer kardeşlerimize de vatandaşlarımıza da arzu eden herkese nasip olur."

gül.jpg