BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,25
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Almanya'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın konuşmasına izin vermemesine tepki gösterdi. Gelen son dakika haberine göre Erdoğan "Bu siyasi intihardır" dedi.

Abone ol

Almanya'nın haftalık yayın yapan Die Zeit'e konuştu. Erdoğan, "Almanya, benim konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor. " dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Gülen taraftarları iade edilene kadar Almanya'yı teröristleri koruyan bir ülke olarak göreceğini belirtti.

Almanya ile Türkiye'nin birbirine ihtiyacı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile arasında bir problem olmadığını söyledi.

G20 Zirvesi için Almanya'ya gitmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "Erdoğan’ın G-20 Zirvesi dışında kamuoyu karşısına çıkması, iki ülke arasındaki tansiyon göz önünde bulundurulursa uygun olmaz” açıklaması yapmıştı

YARIN MERKEL İLE GÖRÜŞECEKLER

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'muhtemelen' yarın görüşeceği açıklandı.

Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, G20 liderler zirvesinin gerçekleşeceği 7-8 Temmuz tarihlerinden bir gün önce, Merkel ile Erdoğan'ın ‘muhtemelen' ikili görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

Seibert görüşme talebinin Türk tarafından geldiğini de sözlerine ekledi.

Son dönemlerde gerilimin yüksek olduğu Ankara-Berlin hattındaki tansiyon, Almanya'nın, Erdoğan'ın ülkedeki Türk vatandaşlarına yönelik miting düzenlemesini reddetmesinin ardından tekrar arttı.

DÜN TÜRKİYE ALMANYA'YA NOTA VERMİŞTİ

Almanya Federal Başbakanlık binası önünde dün bir podyum üzerine çıkarılan arabanın önüne açılan ve Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in resimlerinin bulunduğu, 'Bu arabayı kazanmak istiyor musun? o zaman diktatörlüğü öldür' yazılı pankarta ilişkin Türkiye, Almanya'ya nota vermişti.