BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 'ciddi mesafe katettik' dedi çağrısını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde konuştu. Erdoğan, "Diyoruz ki 'Gelin İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim.' Bunun için Rusya ve İran'la görüşüyoruz, ciddi mesafe de katettik." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

SÜRPRİZ TELEFON GÖRÜŞMESİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta halka seslendiği sırada koruma müdürü Muhsin Köse yanına gelerek telefonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdi. Bunun üzerine vatandaşlara hitaben, "Birkaç dakika müsaadenizi istiyorum" diyen Erdoğan, konuşmasına ara verdi ve telefonla konuşmak üzere sahneden indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 15 dakika sonra sahneye dönerek, konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Kahramanmaraş’ta 3270 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, şehrin genelinde yaptıkları hizmetleri anlattı. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

KAHRAMANMARAŞ'A HIZLI TREN MÜJDESİ
"Sağlıkta 13'ü hastane toplam 86 tesisi Kahramanmaraş'a kazandırdık. Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Kahramanmaraş'a bağlantı yapıyoruz. Etüt çalışmalarına devam ediyoruz. Yıllık 2 milyon kapasiteli yeni bir havalimanı terminali inşa ettik. Kahramanmaraş'a ıslah organize sanayi bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerinin altyapı sorunlarını çözüyoruz. Maraş'ı Expo 2023 kapsamında bir rekreasyon alanı haline getiriyoruz. Maraş'ı en az 40 ülkenin katılacağı, 2 milyon ziyaretçinin beklendiği bir kültür festivaliyle buluşturuyoruz. Kahramanmaraş'a 5 baraj, 4 gölet inşa ettik. 17 baraj daha inşa ediyoruz. Kahramanmaraş'ın içme suyu problemini çözdük. Kahramanmaraşlı çiftçilerimize toplam 1,5 milyon tutarında destek verdik."

DOKUMA YATIRIMLARI BÖLGESEL TEŞVİK KAPSAMINA ALINIYOR
Erdoğan, "Dokuma yatırımlarının bölgesel teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız çalışmalarını tamamladı. Yakında bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini yayımlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "Bugün Suriye topraklarından kaçan insanların geri döndükleri yegane yerler Türkiye'nin güvenli hale getirdiği yerlerdir. Afrin'dir, Cerablus'tur, İdlib'dir. Şu ana kadar 311 bin Suriyeli kardeşimiz bu bölgelere geri döndü." diye konuştu. 

GELİN İDLİB'İ GÜVENLİ HALE GETİRELİM
Erdoğan, "Diyoruz ki 'Gelin İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim.' Bunun için Rusya ve İran'la görüşüyoruz, ciddi mesafe de katettik. Temennimiz bunu müttefiklerimizle iş birliği içinde yapalım ama bize böyle bir kolaylık sağlanmazsa her hal ve şart altında kendi imkanlarımızla gerçekleştirmekte kararlıyız." şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ BÖLGE ÇABASINA DESTEK OLUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Suriye topraklarından kaçan insanların geri döndükleri yegane yerlerin, Türkiye'nin güvenli hale getirdiği bölgeler olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afrin'dir, Cerablus'tur, İdlib'dir. Şu ana kadar 311 bin Suriyeli kardeşimiz bu bölgelere geri döndü. Biz diyoruz ki gelin, İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim. Bunun için Rusya ve İran ile görüşmeler yapıyoruz, ciddi mesafe de katettik. Biz diyoruz ki gelin, Münbiç'i Türkiye'nin güvencesinde asli sahiplerine teslim edelim.

En az yarım milyon Suriyeli, bu bölgeye geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. Aynı şekilde Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirdiğimizde milyonlarca Suriyeli evlerine geri dönecek."