BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İtalyan gazetesine mülakat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalyan La Stampa gazetesine verdiği mülakatta PKK üzerinden Avrupa ülkelerine ver yansın etti. Bazı üyelerin PKK bayraklarıyla Avrupa Parlamentosu'na katılmalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Vatikan ve İtalya’ya bugün başlayacak ziyareti öncesi La Stampa’ya verdiği özel mülakat yayınlandı. Terör örgütü üzerinde Avrupa'yı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın Avrupa ülkeleri tarafından terör örgütü ilan edilmesine rağmen bir grubun terör örgütünün paçavralarıyla Avrupa Parlamentosu'ndaki oturuma katılmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

“AB, bizi içeri al” başlığıyla manşetten verilen röportaja iki sayfa yer ayrılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Papa’ya ziyareti öncesinde Avrupa’nın kapısını çaldığı ve bir yandan da Afrin başta olmak üzere Türkiye’nin düşmanlarıyla mücadelesini sürdürdüğü" yorumu yapıldı.

Röportajda Türkiye’nin AB üyeliğine halen inanıp inanmadığı sorusu yöneltilen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye aday ülke olarak yükümlülüklerini yerine getiriyor ancak üyelik süreci bizim tek başımıza ilerletebileceğimiz bir süreç değil. AB’nin de üzerine düşeni yapması gerekir. Her şeyden önce bize verilen sözlerin tutulması lazım. AB katılım müzakerelerinde hem önümüzü tıkıyor hem de sürecin ilerlememesinin sorumlusu bizmiş gibi gösteriyor. Bu haksızlıktır. AB üyesi bazı ülkelerin Türkiye için farklı alternatifleri gündeme getirmeleri de bir haksızlıktır."

 
Tam üyeliğe vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin arzusu, AB’ye tam üyeliktir. Bunun dışındaki seçenekler, bizleri tatmin etmekten uzaktır. AB’den beklentimiz, önümüzdeki suni engellerin bir an önce kaldırılması ve yapıcı bir tutum izlenmesidir. Türkiye’nin üyeliği iç siyasi hesaplara kurban edilmemelidir." ifadesini kullandı.

Sitene Ekle