BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum'da dikkat çeken mesajlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da İstasyon Meydanı'nda halka hitap etti. 1200 yataklı şehir hastanesinin Erzurum'a kurulacağı müjdesini veren Erdoğan, kent içi trafiğini tramvay ile rahatlatmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da İstasyon Meydanı'nda halka seslendi. Ülkenin bekaa sorunu ile karşı karşıya olduğunu yineleyen Erdoğan, "Türkiye son 6 yıldır çok yönlü saldırıya maruz kaldı. Bunların hiçbiri tesadüf değildi. Hesapsız kitapsız değildi." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

HDP'ye Kürdistan tepkisi

Unutmayın vatan bir bütündür bölünemez. İlkemizi bir asır önce buradan haykırmıştık. Çünkü manda ve himaye yani vesayet kabul edilemez şiarını tüm dünyaya ilan etmiştik.

Ama birileri ne diyor? Bölücü örgütün himayesinde olanlar ne diyor? Kürdistan Kuzey ırak'ta çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Böyle bir bölünmeye asla müsaade etmedik ve etmeyiz.

Millet İttifakı'na eleştiri

Ama birileri ne diyor? Ülkemizde bölücü terör örgütünün desteğinde olanlar ne diyor? Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak'ta, çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve ne yazık ki Saadet Partisi. Dördü bir araya gelmişler.

Bugüne kadar Erzurum'a 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesi'ni kurduk.

Erzurum'a şehir hastanesi kuruyoruz

Sağlıkta 24'ü hastaneden oluşan toplam 94 adet tesisi şehrimize kazandırdık. 1200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi'ni inşallah kuruyoruz. Erzurum şehir hastanesi konforu ile tanışacak. Erzurum'un kent içi trafiğini tramvay ile rahatlatmak için çalışmalara başladık.

İspir ve Köprüköy'e doğalgaz arzı

2019 yılında İspir'e 2021 yılında da Köprüköy'e doğalgaz arzı yapacağız. Erzurum'a 6 baraj 14 gölet inşa ettik. 11 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz. Erzurumlu çiftçilerimize yaklaşık 1,5 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik.

İzmir'e su veremiyordun

Bay Kemal 'Ankara'da İstanbul'da belediyeleri alırsak suyu ucuzlatacağım' diyor. İzmir sendeydi ucuzlattın mı Muğla sendeydi ucuzlatabildin mi? Bırak ucuzlatmayı su bile veremedin. Biz DSİ ile İzmir'e su sağladık.

Bu çileleri CHP ile çektik

Bugün 28 Şubat yani 28 Şubat 1997 postmodern darbesinni demokrasimiz adına o utanç gününün 22. yıldönümü. Yani benim başörtülü kızlarım üniversitelere alınmadığı günün bir yıldönümü. Bu çileleri bu CHP ile çektik. Bu CHP zihniyetidir bu. Camilerimizi ahıra çeviren bu CHP zihniyetidir. O zaman başörtülü kızlarımızı odalarda hesaba çeken rektör yardımcısı hanım daha sonra CHP'nin milletvekili oldu biliyorsunuz.

Bunların hiçbiri tesadüf değildi

Biz bugün Türkiye'nin beka meselesinden bahsettiğimizde bazıları bunu istihza ile karşılıyor. Biz Türkiye'nin içinden geçtiği dönemin hassasiyetini tüm yönleriyle milletimizle paylaşıyoruz. Türkiye son 6 yıldır çok yönlü saldırıya maruz kaldı. Bunların hiçbiri tesadüf değildi. Hesapsız kitapsız değildi.

Bay Kemal sen darbecisin darbeci

Bay Kemal sen darbecisin darbeci. sen darbecilerle berabersin. geçmişinizde de zaten bu var. kendinizi aklayamazsınız. Menderes'in ipini çekenlerin zihniyeti neyse sizin zihniyetiniz aynı. İşte şimdi de sen bölücü terör örgütüyle berabersin. 

Dün baktım Batman'da konuşuyor. Ne diyor? Domates, biber, patlıcan? Sizin tarihinizde yokluklar kuyruğu vardı bay Kemal. Senin baban da bunu iyi bilir sen de iyi bilirsin, detayına girmeyeyim.

Şimdi varlık kuyrukları var

Bugün yokluk kuyruğu yok varlık kuyruğu var. Halkımı sömürmek isteyenlere, simsarlara fırsat vermemek için biz bu adımı attık. Fiyatlar ne oldu yarı yarıya indi.