BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş döviz ve enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Ekonomi mesajları veren Erdoğan, "Döviz kurundaki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir" dedi. Erdoğan, Seçim Kanununda yapılacak düzenlemelerin en çok CHP milletvekillerini rahatlatacağını belirtti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. "2023 seçimleri ülkemizin kaderi bakımından yol ayrımını ifade edecektir." diyen Erdoğan seçim kanunda yapılacak bu düzenlemenin en çok CHP milletvekillerini rahatlatacağını söyledi ve "Seçim Kanunu ile siyasi mühendislik ürünü taşınmalara ihtiyaç kalmayacak, utanç verici tablolarla bir daha karşılaşmayacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Her seçim önemlidir hayatidir ve belirleyicidir. Ama 2023 seçimleri ülkemizin kaderi bakımından yol ayrımını ifade edecektir.

-Çanakkale Zaferi'nin taçlandığı bölgede bu eseri ortaya koymak... Şimdi bu köprümüzle 6 dakikada Avrupa'dan Asya'ya Asya'dan Avrupa'ya geçecek yatırımı gerçekleştirdik. Bize nasip oldu.  Yarın hep birlikte orada buluşacağız. 

-Milletimiz elindekinin kıymetini biliyor oynanan oyunu görüyor. Yavuz Selim Köprüsünü yaptık ona takıldılar Osmangazi yaptık ona takıldılar. Akılları bu tür şeyleri almıyor. Bunlarla beraber İstanbul-İzmir arası 3 saat 15 dakikaya indirdik hafızaları almadı almaz.

-Ey ana muhalefet ordu Giresun'da denizin üzerinde havalimanı yaptık haberiniz var mı? Rize Artvin orada da havalimanımız bitiyor açışını yapacağız haberiniz var mı?

"Yaşadığımız geçiş sürecinin bedelidir"
-Döviz kurundaki faizlerdeki dalgalanmalar, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelidir. Fiyatlar şunlar bunlar sevgili vatandaşlarım bakın durmuyoruz tüm yatırımları yaparken biz özellikle zaman oluyor bakıyorsunuz yap işlet devretle yapıyoruz ama bunu akılları almıyor. Öğren de gel. Bu yüklenici firmaların kendi imkanları ile bu yatırımı yapıp sonrada ihale ile bunun bedelini devlet olarak ödüyoruz. 

"Boşuna uğraşmayın!"
-Şehir hastanelerimize kulp takmaya başladılar boşuna uğraşmayın. Bak sizin de eliniz ayağınız oraya düşer.

-Yatırım ve eserin olmadığı ilimiz yok. Sizde ilinizdeki bu eserleri halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız. Biz milletimizi seviyoruz inanıyoruz partimize de güveniyoruz. Bu kadronun gücünden eminiz mesele bunları halkımıza anlatacağız. 

-Bizim siyasetimiz hep eser ve hizmet siyaseti olmuştur. Muhalefet eser ve hizmet merkezli tartışmalardan kaçıyor. Bizim üzerine gitmemiz gereken yer burasıdır.

-Şuan üniversitemizin olmadığı il yok. Hatırlayın ne dediler 'ne gerek var'... Arkadaşlar almıyor, kavramıyor. Bizde ayrım yok batıda ne varsa doğuda da güneydoğu da da o olacak dedik. Biz sözümüzde durduk. Bazıları saf saf soruyor 'ya siz gerçekten Kürtleri de seviyor musunuz?' Asla ayrım diye bir şey yapamayız. Rabbimizin tüm yarattıklarını bunlar bizim kardeşlerimiz.

-Adalette hakim ve savcı sayısını 2,5 kat yardımcı personel sayısını 3 kat artırarak milletimizin hizmete erişimini kolaylaştırdık. 

"MİT binası Pentagon'dan sonra dünyanın iki numaralı teşkilat binasıdır"
-Bizim MİT'imiz belki de Pentagon'dan sonra dünyanın iki numaralı teşkilat binasıdır. İnşallah TSK'nın tüm birimlerini, MİT'e yakın yerde inşaatı devam ediyor. Orada onunla birlikte güvenliğimizi daha güçlü şekilde temsil edeceğiz. Jandarma'ya büyük güç kattık. Polis teşkilarımız bu konuda gayet iyi konumda. Onlar ne yapacaklarını açıklasınlar. 

-Ne yapacakları bile inandırıcı değil. Yapsınlar da görelim. Ellerinde büyükşehir belediyeleri var buralarda ne yapıyorlar görelim. Lafla olmuyor. Sel afeti olduğu zaman bunların belediyelerinin olduğu yerleri gördük.

"Seçim kanunda yapılacak bu düzenleme en çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır"
-Seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesinden ittifakların milletvekili çıkarma hesabının yeniden yapılmasına kadar pek çok düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 

-Bu düzenlemede en çok CHP milletvekillerinin işine yarayacaktır. Çünkü CHP ittifakını geniş tabanlı göstermek için kendi mensuplarının seçilmesi gereken yerlerin bir kısmını diğer partinin adaylarına peşkeş çekiyordu. Meclis'e verilen teklifle bu garabetin de önüne geçilmekte. CHP'lilerin kendi listelerine sahip çıkabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Sorsanız AK Parti'yi demokrat olmamakla, sadece kendi çıkarını düşünmekle suçlarlar. Gördüğünüz gibi biz seçim kanununda değişikliği çalışırken bile CHP milletvekillerinin yaşadığı sıkıntıları da dikkate aldık düzenlemeleri onların da endişelerini giderecek şekilde yaptık.

-Bu partinin milletvekilleri seçimler öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı boyunları bükük başka partilere altın tepside ikram ediliyordu. CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında dolaştığı tablolarla bir daha karşılaşmayacağız. Seçim Kanunu ile siyasi mühendislik ürünü taşınmalara ihtiyaç kalmayacak, utanç verici tablolarla bir daha karşılaşmayacağız. İttifaklar içinde yer alan partilerin sahip oldukları oy potansiyelinin çok üzerinde güç ve vekil çıkarttıkları sistemi değiştiriyoruz.

"Ülkemizin bu karikatür tipten kurtulmasına da vesile olacaktır"
-Bu düzenlemede en çok CHP'li vekillerin işine yarayacaktır. Düzenlemeyi CHP milletvekillerinin alenen olmasa bile kalben destekleyeceklerine inanıyorum. Daha masada nasıl oturacaklarına bile karar veremeyenlerin böylesine köklü reformu düzenlemeleri düşünmeleri, uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değildir. Kılıçdaroğlu'nun tutarsızlıklarına, sürekli yön değiştirmelerine artık alıştık. Milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. Umuyorum ki 2023 seçimleri ülkemizin bu karikatür tipten kurtulmasına da vesile olacaktır.