BIST 9.523
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,69
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda görüştü! Dağlık Karabağ konuşuldu

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Azerbaycan-Ermenistan arasındaki krize dair telefon görüşmesinde bulundu.

Abone ol

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından geri çekilmesi gerektiğini belirterek, Azerbaycan’ın karşı harekatının kendi topraklarıyla sınırlı olduğunu ifade etti.

'Kalıcı çözüm' önerisi

Ermenistan yönetiminin aklıselim ile müzakere masasına oturmaya ikna edilmesi gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ihtilafın kalıcı bir çözümle sona erdirilmesinin ve bölgenin istikrara kavuşmasının kilit önemde olduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu da mevkidaşı ile görüştü

Öte yandan Bakanlık kaynaklarından yapılan bilgilendirmeye göre; Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede yine aynı konu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Yukarı Karabağ ihtilafına ilişkin konuşuldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Joe Biden kazandı yeni 'First Lady' Jill Biden oldu! İşte yeni 'Lady' hakkında bilinenler
Foto Galeri Joe Biden kazandı yeni 'First Lady' Jill Biden oldu! İşte yeni 'Lady' hakkında bilinenler Galeriye Gözat