BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz bu yıl 50 milyon turisti geride bırakmak"

ŞANLIURFA Göbeklitepe Ören Yeri Resmi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl ki hedeflerinin 50 milyon turisti geride bırakmak olduğunu vurgularken, 2023'te de 70 milyon turist hedefine ulaşılacağını ifade etti.

Abone ol

 Dünya tarihine yön vermesi planlanan Göbeklitepe'nin resmi açılışında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar ise şu şekilde:

''Bugün Şanlıurfa'da gerçekten dolu dolu bir gün geçiriyoruz. Mitingimizi yaptık on binler alanlardaydı. Akşam da inşallah Şanlıurfalı hanımefendilerle bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bunu kutlayacağız. Katılımın burada da çok yüksek olacağına inanıyorum. Burada tanıtım töreni vesilesiyle bulunduğumuz Göbeklitepe insanlık tarihinin yeniden yazılmasını gerektirecek derece önemli bir yer.

"Anadolu sahip olduğu sayısız tarihi değere bir yenisini daha ekliyor"

İnsanlığın ortak kültür hazinesine yaptığı katkılarla Göbeklitepe Anadolu'daki medeniyet köklerinin derinliğini göstermesi bakımından şimdiden çok önemli bir referans haline geldi. Göbeklitepe ile birlikte insanlık ailesinin adeta ana vatanı konumundaki Anadolu sahip olduğu sayısız tarihi değere bir yenisini daha ekliyor. Göbeklitepe bize insanların inançlarının peşinden giderek yerleşik hayata geçtiklerinin de ipuçlarını veriyor. Bu çalışmanın yürütülmesinde emeği geçen herkesi şahsım milletim adına tebrik ediyorum.

"Hedefimiz bu yıl 50 milyon turisti geride bırakmak"

Bu süreçte ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Doğuş Grubu'nun projeye verdiği destek çok ama çok önemlidir. Doğuş Grubu'na bu vesileyle bir kez daha yine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye'nin diğer firmalarından da benzer projelere destek vermelerini sosyal sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz. , 2023'te de 70 milyon turist hedefine ulaşmak. Bunu başaracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesi Göbeklitepe Ören Yeri'nde incelemelerde bulunup arazinin eski sahibi 66 yaşındaki Mahmut Yıldız ile fotoğraf çektirdi.