BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.473,11
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 milyonla helalleşeceğiz

Nevşehir'deki mitingde konuşması devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kardeşlik vurgusu yaptı. Erdoğan '81 milyonla helalleşeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de halka seslendi. Buradaki konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Anadolu'da fitnenin, kinin, nefretin boy göstermesine izin vermeyeceğiz' dedi. 'Gövde gösterisi' denilecek büyüklükte bir kalabalığa seslenen Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

'24 HAZİRAN'DA DERSİ VERECEĞİZ'...Bu yola çıkış biliyorsunuz bir Cumhur İttifakı'dır. Bu Cumhur İttifakı'nı birlikte koruyacağız. Araya tabanda fitne fesat sokmak isteyenlere aman ha fırsat vermeyeceğiz. Bu Cumhurun ittifakı kolay kurulmadı. Bununla birlikte sözde milletin ittifakı diye ortaya çıkanlara 24 Haziran'da dersi vereceğiz.

'BEN GÖNÜL DİLİYLE KONUŞUYORUM'...Tüm mağdurların ve mazlumların yanında koşmaya devam edeceğiz. Bölgemizde emniyet, istikrar ve barış tahsis edilene kadar çalışmaya devam edeceğiz. 16 yıldır insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hareket ediyoruz. Hiç bir vatandaşı ötekileştirmeden hepsini bağrımıza basıyoruz. Onun için ne diyoruz, bir olalım, iri olalım, 81 milyon kardeş olalım. Bölgemizde fitneyi değil, kardeşliği büyütelim. Ülkemizde husumeti değil, muhabbeti güçlendireceğiz. Gerilimi değil, kaynaşmayı artıracağız. Ayrışmanın değil, kenetlenmeyi savunacağız. 

'81 MİLYONA GELİN HELALLEŞELİM DİYECEĞİZ'...Ben gönül diliyle konuşuyorum, 81 milyona gelin helalleşelim diyeceğiz. Bu topraklarda nefretin boy vermesine izin vermeyeceğiz. İşte bu yüzden her gittiğim yerde ne diyorum vakit Türkiye vakti. Bu yüzden ülkemizin dört bir köşesinde vakit kardeşlik vakti diyoruz. Nevşehir, 24 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz? Güçlü Türkiye diyor muyuz? Güçlü meclis diyor muyuz?

'KENDİLERİNCE TEZGAH KURUYORLAR'...Kardeşlerim Nevşehir bugüne kadar bizi hiç mahçup etmedi. 2002'den beri girdiğimiz tüm seçimlerde Nevşehir tavrını demokrasiden yana kullandı. Nevşehir hep milli iradenin, AK Parti'nin kalesi oldu. Tarihi 16 Nisan seçimlerinde evet diyen Nevşehirlilere teşekkür ediyorum. Kimse Türkiye'yi eski kaotik günlerine döndüremez. Ülkemizin kaybedecek vakti yoktur. Burada muhalefet seçimden sonra eski sisteme geri dönmekten vazgeçiyor. Kendilerince tezgah kuruyorlar. Milletin elinden cumhurbaşkanını seçme hakkını almak için kapalı kapılar ardından çalışıyorlar. Biz boşuna bunlara yıkım ekibi demiyoruz. 1. ve 2.köprü açıldığında komünistler istemezük diyorlardı, satacağız diyorlardı.

'BEYEFENDİ RAHATSIZ OLDU'..."Afrin'i teröristlere dar eden komutanımızın apoletlerini sökeceklermiş. 6-7 Ekim'de milleti birbirine kırdıranları mahkemeden kaçırma sözleri var. Siz o apoletleri sökemezsiniz, o apoletleri millet taktı. Benim katıldığım yemek esnaf ve sanatkarlar odasının bir yemeğiydi. Ben kimim Başkomutanım, bunu Anayasa söylüyor. Ama beyefendi rahatsız oldu. Bay Muharrem önce bunu öğren, sen çırak bile olamadın. Bunlar Türkiye'yi Pensilvanya'daki şarlatana altın tepside sunmak istiyor. Ne dediler, Afrin'e girmeyin, talimatı verdim girdik. Kandil, Sincar soruyorlar, gerekirse oraya da gireriz. Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürme vaadi var. Nevşehir, 24 Haziran'da yıkım ekibini sandığa gömüyor muyuz? Madem yapamıyorsunuz, yapılmış olanı yıkmaya yeltenmeyin. Madem yönetme kabiliyetiniz yok, yönetenlere engel olmayın. Bu millet size gölge etmeyin başka ihsan istemez diyor."

'BU YALANCILAR DİYORLAR Kİ'..."Bu yalancılar diyor ki çiftçiler aç, biz bir katrilyon destek verdik. Nevşehir'de yeni ahır ve ahılların yapımına yüzde 50 hibe sağlıyoruz. Nevşehir'e teknoloji geliştirme bölgesi kurduk. Verdiğimiz 205 trilyon lira teşviklerden 134 bin iş veren ve sigortalı yararlandı. Bütün bunları hep birlikte yaptık. Önümüze çıkarılan engelleri hep birlikte aştık. Türkiye'yi Avrupa'nın 6, dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi haline getirdik."

Sitene Ekle