BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Çözüm süreciyle ilgili net konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Umuyoruz, diliyoruz ki terörün tamamen silah bıraktığı, terörün Türkiye’nin gündeminden tamamen çıktığı bir dön...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Umuyoruz, diliyoruz ki terörün tamamen silah bıraktığı, terörün Türkiye’nin gündeminden tamamen çıktığı bir dönemi Türkiye yaşayacaktır. Çözüm süreci esasında bunu temin etmeye dönük tarihi bir adımdır. Gizli, kapaklı bir çalışma yapmamız söz konusu değildir” dedi.
Türkiye Noterler Birliği 43. Olağan Kongre’sine katılan Adalet Bakanı Bozdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, çözüm süreciyle ilgili yeni bir yasal düzenlemenin yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Bozdağ, “Terörün sona ermesi, sona erdirilmesi Türkiye için son derece önemli. Çözüm süreci bu açıdan atılmış tarihi bir adımdır. Bugüne kadar gelinen noktada başarılı sonuçlarda ortaya çıkmıştır. Son 1 yılı aşkın süredir Türkiye’de teröre dayalı bir çatışma ortamının olmaması son derece önemli bir gelişmedir. Umuyoruz, diliyoruz ki terörün tamamen silah bıraktığı, terörün Türkiye’nin gündeminden tamamen çıktığı bir dönemi Türkiye yaşayacaktır. Çözüm süreci esasında bunu temin etmeye dönük tarihi bir adımdır. Bu adım içerisinde atılacak adımlar, yapılacak çalışmalar milletin gözü önünde yapılıyor. Gizli, kapaklı bir çalışma yapmamız söz konusu değildir. Bugüne kadar nasıl milletimizin gözü önünde yaptıysak, bundan sonrada yapacağımız her işi milletimizin gözü önünde yapacağız. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Çünkü bu konularda değerlendirme yapanlar zaman zaman sanki gizli kapaklı işler yapılıyor gibi değerlendirme yapıyorlar. Fevkalade yanlış bu. Bugüne kadar biz çözüm süreci kapsamında ne yaptıysak milletimizin gözü önünde yaptık” karşılığını verdi.
(İHA)