BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Çorum AK Parti belediye Başkanı istifa etti açıklaması bomba!

ÇORUM Belediye Başkanı Muzaffer Külcü son dakika kararıyla istifa ettiğini duyurdu. Muzaffer Külcü'nun istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istemişti. Muzaffer Külcü istifasını basın açıklaması ile duyururken 'Sadakatimiz pazara kadar değil mezara kadardır' dedi.

Abone ol

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Makamında basın toplantısı düzenleyen Muzafffer Külcü'nün istifasını Erdoğan istemişti. Çorum'daki İl Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külcü ile görüşmüştü. Külcü'nün isme çeşitli yolsuzluklar ve FETÖ davalarıyla anılıyordu.

Muzaffer Külcü istifasını açıkladığı basın toplantısında şunları söyledi;

-“Bize düşen görev görevi devralırken nasıl onurla vakarla devralmışsak görevi devretme gününe geldiğimizde aynı onurla, aynı vakarla ve aynı olgunlukla davranma hepimizin görevi olmalıdır. Bende kendi adıma kararı böyle olgunlaştırdım. Bugün saat 17.00 itibariyle belediye başkanlığı görevimden ayrılacağım, yeni bir arkadaşımız birkaç gün içerisinde meclis içinden seçilerek göreve başlayacak.

PAZARA DEĞİL MEZARA KADAR : Sadece belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Külcü konuşmasına şöyle devam etti:  “Özellikle şunu belirtmek

İSTİFASINI İSTEYEN ERDOĞAN İÇİN SÖYLEDİKLERİ : Cumhurbaşkanımıza olan sadakatimiz muhabbetimiz dün neyse bugünde aynı şekilde devam edecektir. Gösterdiği liderlik ile sadece Türkiye'nin değil bütün mazlum milletlerin adeta umudu haline gelmiş olan Cumhurbaşkanımıza 17 yıl boyunca birlikte siyaset yapma imkanı verdiği için şükran duygularımı arz ediyorum”.

isterim resmi görevimden sadece belediye başkanlığımdan ayrılıyorum. Partimle olan bağımda bir zafiyet söz konusu değil asla olmayacaktır. Mesele bir dava olarak bakanlardanız. Davada asıl olan esas olan samimiyet ve sadakattir. Biz bu yola çıkarken bir şey olmak için çıkmadık. Bir şey olmak içinde çaba gösterecek insanlardan değiliz. Sadakatimiz pazara kadar değil mezara kadardır.

BURADA BİR YOL AYRIMI YAŞIYORUZ: Konuşmasının sonunda helallik isteyen Başkan Külcü, “9 yıl boyunca büyük bir şerefle yürütmüş olduğum görevim boyunca bu şehirde yaşayan tek bir kişinin tek bir kuruşuna halel getirecek bir işi yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın da böyle bir tutumuna şahit olmadık. Tüyünü bitmemiş yetimin hakkını korumanın hassasiyeti içerisinde bütün işlerimizi yapmaya gayret gösterdik. Burada bir yol ayrımı yaşıyoruz. Burada notaya koyarken hemşehrilerimizle değişik vesilelerle temaslarımız, ilişkilerimiz oldu. Bu ilişkiler dolaysıyla eğer benim bir hemşehrim geçtiyse hakkımı helal ediyorum. Hemşehrilerim de haklarını helal etsinler. Bizim için asıl olan devletin bekası, milletin istiklali ve istikbali bunun ötesinde kişilerin ehemmiyeti yoktur. Bizden öncede belediye başkanı arkadaşlarımız oldu. Kişilerinin ehemmiyetinin olmadığını ifade ederken Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah’a emanet olun” diyerek konuşmasını tamamlandı.

Meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının da olduğu toplantıda bazı belediye personeli gözyaşlarına hakim olamadı. Külcü, konuşmasının sonunda Belediye hizmet binasının balkonuna çıkarak dışarıda bekleyenleri selamlayarak helallik istedi.

Muzaffer Külcü kimdir Çorum Belediye Başkanı niye istifa etti