BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71

Çocuklardan kan donduran itiraf! Kollarımı bağlayıp...

Çocuklardan kan donduran itiraf! Kollarımı bağlayıp...

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde açılan güvenlik koridorundan çıkan 11 çocuğu çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptıran Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.

Çocuklardan kan donduran itiraf! Kollarımı bağlayıp...

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması, tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların imha edilmesi ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için yapılan operasyonlar sırasında, açılan güvenlik koridorundan çıkan 11 çocuğu çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptıran Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, 12-17 yaşları arasındaki çocukların, kendi istekleriyle terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil oldukları ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem ve direnişlere katıldıkları ifade edildi.

Çocuklardan kan donduran itiraf! Kollarımı bağlayıp...

Sur'da hendek-barikat operasyonları sırasında açılan koridor ile mahalllerde bulunan, yaşları 12-17 arasında değişen 11 çocuk, 3 Mart 2016 tarihinde bölgeden çıkarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Gözaltına alınan çocuklardan F.Y. (16), Ö.S. (17) ve M.Ç. (17) tutuklanırken, R.A.(17), S.K. (14), Ş.A. (16), A.A. (15), F.B. (15), M.S.K. (15), M.F.D. (12) ile R.H.(16) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı 14 Haziran 2016 günü tamamlayan savcılık, şüphelilerin tamamının, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasını istedi.

Çocuklardan kan donduran itiraf! Kollarımı bağlayıp...

SAVCI: ÇOCUKLARA HIRSIZLIK YAPTIRILMIŞ İddianamede, fotoğraf teşhis tutanağına göre; şüphelilerden M.F.D.'nin (12) örgüt mensuplarının talimatı ile boşaltılan evlerden kıymetli eşyaları çaldığı ifade edildi. S.K.'nın (14) kalaşnikof kullandığı belirtilirken, Ö.S.'nin (17) ise 5 askerin şehit edildiği Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki saldırıyı 'Afad' kod adlı terörist ile birlikte gerçekleştirdiği vurgulandı. Teslim olan çocukların vücutlarında ve elbiselerinde güçlü patlayıcı maddeler HMX, RDX ve TNT kalıntılarının tespit edildiği belirtilen iddianamede, örgüt üyesi çocukların operasyonların bitmesi aşamasında teslim olduğu kaydedildi. 'Suça sürüklenen çocukların' kendi istek ve iradeleri ile terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettikleri belirtilen iddianamede, 11 çocuk hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan en fazla 5'er yıla kadar hapis cezası ve koruyucu tedbirlere başvurulması talep edildi.

Çocuklardan kan donduran itiraf! Kollarımı bağlayıp...

'ZORLA HENDEKLERDE NÖBET TUTTURDULAR' İddianamenin kabulünün ardından 3'ü tutuklu, 11 çocuğun yargılaması Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yargılama sırasında, tutuklu çocuklardan M.Ç. ve F.Y.'nin 2015 yılında PKK terör örgütüne katıldıkları, daha sonra kaçarak Irak'ta KDP güçlerine teslim oldukları, buradan Türkiye'ye teslim edildikleri tespit edildi. PKK'ya katılan F.Y., mahkemedeki ifadesinde, "2015 yılında PKK'ya katıldım. 10 gün kaldıktan sonra kaçtım. Köydeyken 3 örgüt mensubu babamı tehdit etti. Sonra beni arabanın bagajına koyup, zorla Sur'a getirdiler. 'Alişer' kod adlı kişi beni bahçelerde teslim aldı. 3 ay boyunca duvar kırdırıp, kalaşnikof silahla hendeklerde nöbet tutturdular. Çatışmaya girmedim. Zorla götürülüp, zorla tutuldum" dedi.