BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Clinton’dan tarihi itiraf! O saldırının sorumluluğu...

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hilary Clinton 2012 yılında Bingazi Konsolosluğuna düzenlenen saldırıyla ilgili itiraflarda bulundu.

Abone ol

Hilary Clinton 2012 yılında Bingazi Konsolosluğuna düzenlenen ve büyükelçi ile 3 büyükelçilik çalışanın hayatını kaybettiği saldırının sorumluluğunu aldığını söyledi.

2016 yılında ABD’de yapılacak seçimlerde aday olan eski ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton dün, Amerikan Temsilciler Meclisi’nin özel oturumunda 2012 yılında ABD’nin Bingazi Konsolosluğuna gerçekleştirilen saldırı ile ilgili ifade verdi.

11 SAAT BOYUNCA İFADE VERDİ

Yaklaşık 11 saat boyunca ifade veren Clinton, saldırının sorumluluğunu üstlendiğini kaydederek, büyükelçinin de aralarında bulunduğu 4 Amerikalı diplomatın hayatını kaybettiği saldırının ardından gerekli önlemleri aldığını bildirdi.

SORUMLULUĞU KABUL EDİYORUM

Clinton, görev güvenliği kapsamında yeterince önlemin alınmadığını belirterek, “Sorumluluğu kabul ediyorum ve görevi terk etmeden önce görevdeki insanlarımızı daha iyi koruyabilmek için ve gelecekte böyle bir trajedinin yaşanması ihtimalini azaltmaya yardımcı reformların başlattım” dedi.

HATALARIN SORUMLULUĞUNU ALIYORUM

İfadesinin hayatını kaybedenleri onurlandırmanın bir yolu olduğunu söyleyen Hilary Clinton, saldırıdan önce, saldırı sırasında ve saldırıdan sonraki kayıtlarını da savunarak hataların sorumluluğunu aldığını ve dersler çıkardığını ifade etti.

ÇEKİLMEK BİR SEÇENEK DEĞİL

Clinton, Libya ve Bingazi konusundaki bir çok görevinin maillerle yerine getirilmediğini sözlerine ekledi. Saldırıda hayatını kaybeden Büyükelçi Christopher Stevens’ın risklerin farkında olduğunu ve ancak o dönemde Amerika’nın Libya’dan çekilmesinin hata olabileceğini kaydederek, “Dünyadan çekilmek bir seçenek değildir. Amerika, yönetme yeteneğinden uzaklaşamaz” ifadelerini kullandı.

3 BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

2012 yılında ABD’nin Bingazi Konsolosluğuna düzenlenen saldırıda ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 büyükelçilik çalışanı öldürülmüştü.