BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.428,84
HABER /  DÜNYA

Clinton teklif bekliyor

Hillary Clinton yenilgiyi resmen kabul etti. Çekil baskılarına daha fazla dayanamadı. Obama'ya destek verecek.

Abone ol

ABD'de Demokrat Partide başkan adaylığını Barack Obama'nın garantilemesinin ardından bile bir süre yenilgiyi kabul etmeyen Hillary Clinton, sonunda uğradığı baskıların neticesinde çekilmeye ve 4 Kasımdaki başkanlık seçiminde Obama'yı desteklemeye karar verdi.

Clinton'ın çekileceği haberlerinin medyada yer almasından birkaç saat sonra açıklama yapan Clinton'ın kampanyası, bu bilgiyi doğruladı.

Clinton'ın haberleşme direktörü Howard Wolfson, Hillary'nin cumartesi günü Washington'da kampanyasının görevlileri için düzenleyeceği bir toplatıda çekilerek Obama'yı destekleyeceğini açıklayacağını ve kampanyasına katkıda bulunanlara teşekkür edeceğini, partililere birlik çağrısı yapacağını söyledi.

CLİNTON BAŞKAN YARDIMCILIĞINI İSTİYOR

Bu arada ABD medyasında yer alan bilgilere göre Obama'nın kampanyasının yetkilileri, siyahi senatörün Clinton'ın kendisinin yardımcısı olarak kasım seçimine girmesi fikrine soğuk baktığını dile getirdiler. Demokrat Partide bazı çevreler Clinton'ın Obama'nın yardımcısı olarak seçime katılmasının partinin kazanma şansını arttıracağını düşünüyor. Ancak Obama ile Clinton arasındaki uyumsuzluğa dikkat çeken uzmanların çoğu, bunun düşük ihtimal olduğunu belirtiyor.

4 Kasımdaki başkanlık seçiminde Obama ile Cumhuriyetçi senatör John McCain yarışacak.