BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de son durum çatışmalar şiddetlendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar şiddetlendi. Çatışmanın ortasında kalan vatandaşlar camilere sığınıyor.

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden operasyonlar aralıksız sürerken, çatışmaların yoğunlaştığı mahallerden kaçışlar sürüyor.

Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek yürüttüğü, sokaklardaki hendek ve barikatlara karşı tankların da kullanıldığı operasyonlar devam ederken, ilçe merkezinden silah ve patlama sesleri kesilmiyor.

<<<HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN>>>

VATANDAŞLAR CAMİLERE SIĞINDI

Çatışmalar, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, Dağkapı mahallesinde ise 3 aile çatışma orasında kalmaktan korkup Ser Sur Camisi’ne sığındı.

CAMİDE YAŞIYORLAR

Çocukları ile caminin bir bölümünde kalan aileler, çatışmaların bir an önce son bulmasını beklediklerini söyledi.

BİR ÇOK AİLE İLÇEYİ TERKETMEK ZORUNDA KALDI

Çatışmaların yoğunlaştığı Cudi mahallesinden kaçış sürüyor. Bir çok aile çatışma bölgesinden yanlarına aldıkları çantaları ile ilçeden ayrılarak köylerde yakınlarının yanına gidiyor.

EN AĞIR DARBE CİZRE'DE... ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 6 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 203 olduğu ifade edildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedilerek, 7 adet barikat kaldırıldığı ve bir adet av tüfeği, silaha ait 115 adet fişek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.