BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cinayet zanlısı, çoban kılığında yakalandı

İzmir'de iki kişiyi öldürdükten sonra kayıplara karışan zanlı sahte kimlikle çobanlık yaparken yakalandı

Abone ol

İzmir'in Menemen ilçesinde geçen yıl Erhan Emre (27) ile kardeşi Doğukan Sırtıkırmızı'yı (12) pompalı tüfekle öldüren zanlı S.K. (32), Bergama'da sahte kimlikle çobanlık yaparken yakalandı.

İki kişinin öldürüldüğü olay, geçtiğimiz yıl 14 Nisan günü Menemen ilçesinde meydana geldi. İddialara göre, S.K., otomobiliyle seyrederken at arabasındaki hurdacı Emrah Sırtıkırmızı (30) ile kardeşleri Erhan Emre Sırtıkırmızı (27) ve Doğukan Sırtıkırmızı'yla (12) tartıştı. Tartışma sırasında S.K., pompalı tüfekle 3 kardeşe ateş etti.

Silahlı saldırı sonucu Doğukan Sırtıkırmızı, olay yerinde, Erhan Emre Sırtıkırmızı (27) hastanede yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan ağabey Emrah Sırtıkırmızı ise kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üç ay boyunca verdiği yaşam savaşı sonucu kurtulmuştu. Hastaneden taburcu olan Emrah Sırtıkırmızı ise daha sonra karıştığı başka bir kavga sonucu öldürüldü.

Cinayet olayı sonrası geniş çaplı soruşturma başlatan Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı S.K.'yı yakalamak için çalışma başlattı. Zanlının yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbarlara rağmen titiz bir çalışma yürüten polis, her yerde aranan katil zanlısının Bergama ilçesinde bir çiftlikte sahte kimlikle çobanlık yaptığını tespit etti. Menemen İlçe Emniyet Müdürü Ali Yarenoğlu'nun bizzat katılarak yönettiği operasyon sonucu zanlı yakalandı.

S.K.'nın iş bulmak için çevredeki insanlara kendisini kimsesiz olarak tanıttığı öğrenildi. S.K., Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.