BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Çin menşeili uyuşturucu üretimine baskın

Çin’den getirdikleri sentetik uyuşturucuyla bir evde bonzai uyuşturucusu üreten şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 6 kilo uyuş...

Abone ol

Çin’den getirdikleri sentetik uyuşturucuyla bir evde bonzai uyuşturucusu üreten şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 6 kilo uyuşturucu ve uyuşturucu yapımında kullanılan 49 kilo 50 gram yavşan otu ele geçirilirken, olayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çin’den getirdikleri sentetik uyuşturucuları Yunanistan üzerinden Türkiye’ye soktukları tespit edilen bir uyuşturucu şebekesinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 4 aylık bir çalışmanın ardından, sentetik uyuşturucuyla bir evde bonzai uyuşturucusu üreten şebekeye Pendik’te operasyon düzenlendi. Operasyonda yaklaşık 34 gram bonzai, 160 gram uyuşturucu hap, 200 gram esrar, uyuşturucu yapımında kullanılan 49 kilo 50 gram Yavşan otu, uyuşturucu üretiminde kullanılan 5 kilo 550 gram kimyasal sıvı madde, 3 hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 300 TL ve 2 bin 375 Euro paraya el konuldu. Yapılan operasyon anları ise polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde polis ekiplerinin eve baskın anı, evde yapılan aramalar, ele geçirilen uyuşturucular ve silahlar görülüyor.
Olayla ilgili Çin’den sentetik sıvı uyuşturucu maddesi getiren ve Yunanistan üzerinden Türkiye’ye sokan Gürcistan uyruklu Spırıdonı K., olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 13 şüpheliden Hüseyin K., Hakan A., Hayrettin İ ve Gürcü asıllı Spırıdonı K. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakılırken, diğerleri tutuklanıp cezaevine gönderildi.
(İHA)