BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  SPOR

Cimbomda üçüncülük şoku

Galatasaray Antrenörü Ahmet Akçan, liderliği kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı

Abone ol

Galatasaray Antrenörü Ahmet Akçan, 0-0 berabere biten Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçının ardından, liderliği kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Akçan, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ilk yarıyı lider olarak bitirmeyi amaçlayarak maça çıktıklarını belirterek, ''Büyük gayretle mücadele ettik ama olmadı. Rakibimiz genelde sahanın her yerinde baskı yaparak oyun kurmamızı engelledi. En büyük haklarıydı. Bazı pozisyonlar yakalasak da galibiyet için yetmedi. Liderliği kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'' diye konuştu.

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un kalabalık savunma anlayışıyla oynadığını ifade eden Akçan, ''Bu savunmayı çözmeyi baştan planlasak da her istediğimizi yapamadık. Bunun yanı sıra saha şartları da kötüydü. Yine de zaman lehimize çalışıyor. Devre arasında eksiklerimizi gidererek hedefimize ulaşmak için çaba sarf edeceğiz'' dedi.

Ahmet Akçan, bir soru üzerine, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın bugün Almanya'ya gittiğini söyledi.

OFTAŞ cephesi

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Teknik Direktörü Osman Özdemir ise ilk yarıyı galibiyetle kapatmayı hedeflediklerini, ancak bunu başaramadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Teknik kapasitesi çok yüksek bir takıma karşı nasıl oynanması gerektiğini gösterdik. Etkili silahlarını çok iyi durdurduk. Oynayacak alan bırakmadık. Galatasaray'dan puan almak çok önemliydi, bunu da başardık. Ligde yeni bir takımız ve bu nedenle kafalarda soru işareti vardı. Aldığımız puanlarla bunun yanıtını verdiğimizi düşünüyoruz. Tabii ki, eksiklerimiz ve üst düzey bir takım değiliz. Bunları giderdiğimiz zaman, genç ve dinamik kadromuzla her şeyi yapabiliriz.''

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci de maçın hakkının beraberlik olduğunu belirterek, ligin ikinci yarısında futbolseverlerin çok daha iyi bir Gençlerbirliği OFTAŞ Spor izleyeceğini söyledi.