BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  DÜNYA

Cimbom kritik virajda

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki dördüncü maçında bu akşam, Danimarka’nın Kopenhag takımıyla karşılaşacak.<br/>Parken Stadı’nda o...

Abone ol

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki dördüncü maçında bu akşam, Danimarka’nın Kopenhag takımıyla karşılaşacak.
Parken Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 21.45’te başlayacak ve Star TV’den naklen yayınlanacak. Maçı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Martin Atkinson yönetecek.

AVRUPA KUPALARINDA 251. KARŞILAŞMA
Galatasaray, Avrupa’da geride kalan 250 maçta 96 galibiyet ve 89 yenilgi aldı, 65 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 354 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 360 gol gördü.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE ROBERTO MANCINI
Galatasaray ile sekizinci Şampiyonlar Ligi sezonuna çıkan Roberto Mancini, Kupa 1’de teknik direktör olarak 62 maça çıktı. Mancini’nin Kupa 1 karnesinde 62 maçta 28 galibiyet, 17 beraberlik ve 17 mağlubiyet yer alıyor.

FC KOPENHAG
Rakip Kopenhag, Galatasaray maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 152. maçına çıkacak. Şampiyonlar Ligi, Kupa Galipleri Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve Intertoto Kupası’nda olmak üzere 151 Avrupa kupasına maçına çıkan Danimarka ekibi, bu karşılaşmaların 61’ini galip, 36’sını berabere ve 54’ünü mağlup tamamladı.

DANİMARKA EKİBİ LİGDE ÇIKIŞTA
Geçen sezonun şampiyonu FC Kopenhag, ligde sezonun ilk altı haftasında galibiyet alamadı ve teknik adam değişikliğine gitti. Stale Solbakken’i göreve getiren Danimarka ekibi, genç teknik adamın göreve gelmesinin ardından 8 maçta 5 galibiyet aldı. FC Kopenhag, geçtiğimiz hafta Nordsjaelland’ı kendi sahasında 4-0 mağlup etti.

B GRUBU’NDA DÖRDÜNCÜ MAÇLAR ÖNCESİ
Şampiyonlar Ligi’ne istediği başlangıcı yapamayan Galatasaray, gruptaki ilk maçında İstanbul’da Real Madrid’e 6-1 mağlup oldu. Grubun ikinci maçında deplasmanda Juventus karşısına çıkan sarı kırmızılılar, bu karşılaşmadan ise 2-2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray ile Kopenhag’ın İstanbul randevusundan ise temsilcimiz 3-1 galip ayrıldı. Grupta tüm maçlarını kazanan Real Madrid lider durumda. Galatasaray ise 4 puana sahip. Juventus 2 puanla üçüncü sırada yer alırken, Kopenhag’ın 1 puanı bulunuyor.

STADIN HATIRASI VAR
Galatasaray, Parken Stadı’ndaki ikinci maçına çıkacak. 17 Mayıs 2000 tarihinde Parken Stadı’nda UEFA Kupası finaline çıkan Galatasaray, Arsenal karşısında penaltı atışları sonucunda kupaya uzanmıştı. 1990 yılında inşasına başlanan 42 bin seyirci kapasiteli Parken Stadı’nın yapımı 1992 yılında sona erdi.
(İHA)