BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.477,63
HABER /  DÜNYA

Çılgın dana 2 kişi hastanelik etti

Bursa’da sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana, 2 kişiyi hastanelik etti. Bir sokakta sıkıştırılan dana, belediye ekipleri tarafından uyuşt...

Abone ol

Bursa’da sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana, 2 kişiyi hastanelik etti. Bir sokakta sıkıştırılan dana, belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile sakinleştirilebildi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’nde meydana geldi. Elinden kurtulduğu sahibini yaralayan kurbanlık dana kaçtı. Kaçan dana ortalığı birbirine katarken, yoldan geçen bir kişiyi de yaraladı. Dakikalarca durdurulmaya çalışılan hayvan, bir otomobile de zarar verdi.

2 KİŞİYİ HASTANELİK ETTİ
Kızgın dana, Gürsu ilçesindeki bir çıkmaz sokakta belediye ekipleri tarafından durduruldu. Zabıta ekipleri ve vatandaşlar tarafından yolu kesilen dana, olay yerine gelen Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Birimi ekipleri tarafından iğneyle vurularak uyuşturuldu. Boynundan yaralanan dana vücuduna isabet eden 4 adet uyuşturucu iğneyle bayıltıldı. Ekipler dakikalarca dananın bayılmasını beklerken, bir türlü bayılmayan danaya kement de atıldı. Yere yığılan dana, demlikle başına su döküldükten sonra kendine geldi.
Veteriner hekimler tarafından tedavisi tamamlanan dana, sahibinin yakınlarına teslim edildi. Öte yandan, dananın darbeleriyle yaralanan 2 kişi ise hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
(İHA)