BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.429,89
HABER /  GÜNCEL

Cihaner'i gözaltına alan polise tayin!

Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i gözaltına alan polis Erzurum'a tayin edildi.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında, Özel Yetkili Savcı Osman Şanal ile birlikte 6 Şubat 2010 günü Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında gözaltına alan Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdür Vekili Murat Günbeyi, Erzurum'a tayin edildi.

Erzurumlu olan ve Ak Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili görevinden istifa eden Murat Günbeyi, Erzurum'daki 6 kişilik aday listesine giremeyince Nisan ayı sonunda Erzincan'daki eski görevine döndü. 29 Nisan günü Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Erzurum'a tayin için başvuran Günbeyi'nin isteği kabul edildi. Murat Günbeyi, önümüzdeki günlerde Erzincan'daki görevinden ayrılarak Erzurum'daki görevine başlayacak.

Erzurum'a ataması yapılan Murat Günbeyi, Erzurum Özel Yetkili Savcılığı tarafından Erzincan'da yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında operasyonların başındaki isim olarak dikkat çekmiş, bir çok kişiyi gözaltına aldıktan sonra Özel Yetkili Savcı Osman Şanal ile birlikte 16 Şubat 2010 tarihinde eski Başsavcı İlhan Cihaner'i makamında gözaltına alan ekipte yer almıştı.