BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Çiğdem Özyaman Avrupa şampiyonu

Sırbistan'daki Atıcılık Şampiyonası'nda yarışan sporcumuz Çiğdem Özyaman Avrupa şampiyonu oldu

Abone ol

Sırbistan'da 31 Temmuz'da başlayan Avrupa Atıcılık Şampiyonası'nda skeet sporcumuz Çiğdem Özyaman Avrupa şampiyonu oldu. Özyaman, elde ettiği dereceyle aynı zamanda 2012 Londra Olimpiyatları'na da katılmaya hak kazandı.Sırbistan'da 31 Temmuz - 14 Ağustos tarihlerinde yapılmakta olan Avrupa Atıcılık Şampiyonası'nda Skeet branşında sporcu Çiğdem Özyaman, 73 puanla 1. olarak finale kaldı.

Bugün yapılan final sonucunda ise 96 toplam puan ile Altın madalyayı alarak Avrupa şampiyonu oldu. Özyaman bu derecesi ile aynı zamanda 2012 Londra Olimpiyat kotasını kazandı.

Atıcılıkta Dünya Kupası Şampiyonu olan Yusuf Dikeç ile Oğuzhan Tüzün ve Nihan Kantarcı'dan sonra Çiğdem Özyaman da 2012 Londra Olimpiyatlarında yarışma hakkını elde etti.

Atıcılık ve Avcılık Federasyon Başkanı Latif Aral Atiş, bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Yusuf, Oğuzhan ve Nihan'dan sonra Çiğdem'in de olimpiyat kotasını geçmesi bizi çok mutlu etti. 2011 yılı federasyonumuz için altın bir yıl oldu. Başta sporcularımız olmak üzere, bu başarılarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.