BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP'nin adayı İmamoğlu Cuma günü Kadir Topbaş'la buluşuyor

MART 2019'daki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un eski belediye başkanlarını ziyaret ediyor. Bedrettin Dalan ve Nurettin Sözen ile görüşen İmamoğlu, Cuma günü de Kadir Topbaş'la buluşacaklarını açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL'un eski belediye başkanlarına ziyaret turu başlatan CHP adayı Ekrem İmamoğlu ilk olarak Bedrettin Dalan ile Nurettin Sözen'i ziyaret etti. Cuma günü de Kadir Topbaş'ı ziyaret edeceğini belirten Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu isteyeceğini söyledi. İmamoğlu, AK Parti'nin adayı olması beklenen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmesine gerek olmadığını açıklaması için de konuştu. 

Ekrem İmamoğlu; ilk ziyaretini, adı geçtiğimiz aylarda MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen eski başkanlandan Bedrettin Dalan'a yaptı. Ekrem İmamoğlu, Dalan'ı Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptığı Yeditepe Üniversitesi'ndeki makamında ziyaret etti.

EN ÇOK TRAFİK VE GÖKDELENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM... Dalan “Hata yapmamak için, İstanbul’da yanlış yapmamak için tecrübe sahibi insanları dinlemek iyidir. Tecrübeler yanlışı azaltır" derken, İstanbul'da en çok şikayet ettiği şeyin trafik ve gökdelenler olduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu'na seçilmesi durumunda İstanbul için "kent yüksek danışma kurulu" kurmasını önerdi.

 CUMA GÜNÜ DE TOPBAŞ'I ZİYARET EDECEĞİM... Ekrem İmamoğlu da “Ziyaretlerim kıdem sırası ile sürecek. Buradan sayın Nurettin Sözen’e gideceğim. Cuma günü de Sayın Kadir Topbaş ile bir araya geleceğiz. Hatasız olamayabiliriz ama hataları en aza indirmek için değerli tecrübelerden yararlanmalıyız” dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN İŞİ ZORLAŞIR... Bedrettin Dalan'ın ardından eski İBB Başkanı Nurettin Sözen'in Nişantaşı'ndaki ofisine geçen İmamoğlu, kapıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa etmesine gerek olmadığı şeklindeki açıklamalar hatırlatılan İmamoğlu, “Bu Ankara'nın konusu. Yalnız sayın Binali Yıldırım aday olacaksa işi zorlaşır çünkü halk belediye başkan adaylığına bürünmüş birini ister. Tabi yasal zemini nedir onu Ankara bilir” dedi.

Açıklamanın ardından Sözen, İmamoğlu'nu kapıda karşıladı. Sözen, İmamoğlu'na eski İstanbul projelerini ve fotoğraflarını gösterdi. Ekrem İmamoğlu da Sözen'e hazırlattığı kitabı hediye etti.