BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  MEDYA

CNN'e canlı yayında gözaltıyı dünya izledi

Taksim'de Gezi Parkı'nın yıl dönümünde canlı yayın yapmaya çalışan CNN International muhabiri İvan Watson, yayın sürerken gözaltına alındı.

Abone ol

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, Taksim Meydanı'nda canlı yayın yaparken gözaltına alınınca, dünya alem bu anı canlı izledi.

Kısa süre sonra bırakılan Watson, Twitter'dan "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan ittirdi" diye yazdı.

CANLI YAYINDA TÜM DÜNYA İZLEDİ

Polisin CNN International muhabiri canlı yayında alması büyük bir skandal yarattı. Zira gözaltı o sırada tüm dünyaya canlı olarak izletilmiş oldu. İtilip kakılarak gözaltına alınan muhabir, basın kartını gösterse de yayın kesildi. O anlar dünyaya yayın yapan Cnn International canlı yayınında ekrana geldi.

İstanbul Emniyeti'nden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan "Polis, CNN International muhabiri Ivan Watson'u gözaltına aldı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Açıklamada, "İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır" denildi.

"POLİS KIÇIMA TEKME ATTI"

Sabah saatlerinde Twitter hesabından "Taksim'de turistten çok polis var" ve "Saat 3'de Taksim'den canlı yayın yapacağız" diye mesaj atan Watson, gözaltına alınmasını da sosyal medyadan duyurdu.

Watson, twitter hesabından "Türk polisi beni ve ekibimi, Taksim Medyanından yaptığımız canlı yayının ortasında alıkoydu. Bir polis memuru kıçıma tekme attı" diye yazdı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Watson yaklaşık yarım saat sonra serbest bırakıldıklarını, polisin Başbakanlık tarafından verilen basın kartı için 'bunların sahtesini yapıyorlar' diyerek pasaportunu istediğini ve gözaltına alınırken kendisini tekmeleyen polis adına özür dilediğini twitter'dan yazdı.

"BİR POLİS POPOMA TEKME ATTI"

Watson polisin kendisine şiddet uyguladığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Türk polisi beni ve ekibimi Taksim Meydanı’nda canlı yayında gözaltına aldı. Bir polis popoma tekme attı."



1401541099-untitled-1.jpg



TAKSİM GEZİ PARKI'NDAN SON DURUM - GELİŞMELERİ CANLI TAKİP EDİN