BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Koç'tan hükümete Suriye uyarısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Suriye konusunda provokasyonlar konusunda uyardı.

Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, Türk ve Suriye halkının kardeş olduğunu, provokasyonla olası bir çatışma istemediklerini bildirdi.
 
Koç, yazılı açıklamasında, Suriye sınırında bugün yaşanan olayı "vahim ve düşündürücü" olarak nitelendirdi.
 
Seçimlere bir hafta kala hükümetin gündemi değiştirmek amacıyla "değişik ve tehlikeli maceralara girişebileceğine" yönelik daha önce açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan Koç, "Üç gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyon programında, böylesi bir tehlikeye dikkat çekmiş ve olası provokasyonlara karşı halkımızı ve bilhassa Genelkurmay Başkanını uyarmıştı" ifadesini kullandı.
 
Niğde'deki saldırıda bir polis ile bir astsubayın şehit olduğunu, bir kişinin de hayatını kaybettiğini anımsatan Koç, şunları kaydetti:
 
"Şimdi sınırda, Suriye toprakları içerisinde angajman kuralları içinde olup olmadığı tartışmalı koşullarda bir Suriye uçağı düşürülmüştür. İçeride bunalan diktatör, en son çare olarak bu tip ön hazırlığı yapılmış maceralara ülkeyi sürükleyebilir. Yakın tarihte böylesine acemi ve acı örnekler çoktur. Bu gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz. Boyundan büyük maceralara girişme. Türkiye'yi ve milletimizi özel hırslarına ve korkularına alet etmek yanlışlığına kalkma. Bu pis planları kim yapıyor ve aklına sokuyorsa biliniz ki hepiniz ağır bir vebal altındasınız. Türk halkı Suriye halkıyla kardeştir ve provokasyonla olası bir çatışma istememektedir. Hırsızlık ve yolsuzluğun yanında, savaş kışkırtıcılığı da ağır bir suçtur."