BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Koç'tan Erdoğan'a eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler. İşte Koç'un Çözüm Süreci ile ilgili o sözleri;

Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt diye bir sorunumuz yok" sözlerini eleştirdi. "Madem sorun yok Çözüm Süreci niye var" diye konuşan Koç, "Bu sözler gerçekte Tayyip Erdoğan'ın samimi sözleridir. Kimse bunun seçim taktiği olduğunu falan olduğunu söylemesin. Bu, şu andaki Cumhurbaşkanının belki de zihninin en açık olduğu alanın dışa vurumudur" diye konuştu.
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
 
Toplantı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Haluk Koç, CHP'nin seçim kampanyasını 28 Mart'ta İstanbul'da düzenlenecek büyük bir toplantıyla başlatacağını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmak için toplantılar düzenlediğini ve bu toplantılarda gerekli gereksiz her konuya değindiğini öne süren Koç, Erdoğan'ın "Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir" yönündeki açıklamalarını eleştirdi.
 
Bin yıllık devlet geleneğinin bir anonim şirkete benzetilmesinin başlı başına büyük bir talihsizlik olduğunu ifade eden Koç, şunları kaydetti:
 
"Bu mantıktan bakacak olursak yani devlet bir anonim şirket ise bu devletin ordusu hangi tanıma giriyor. Ordu, şirketin kapıdaki güvenlik görevlisi mi? Peki başbakanın işi ne burada? Bir şirketse başbakanın görevi genel müdürlük mü? Bak bu burada cuk oturdu. Peki muhalefet ne, muhalefet rakip şirket mi? Aslında farkında olmadan gaza geliyor ve dilinin altındaki baklayı çıkartıyor. Verin ülkeyi diyor bana, aynı paraları sıfırladığım gibi ülkeyi sıfırlayayım demeye getiriyor. Bunu söylerken nasılsa cumhurbaşkanı benim, altın hisse bende diyor. Ondan sonra kim ne derse desin ben şirket yetkilisi olarak istediğimi yaparım. Şirketi istediğim şekilde de batırırım. Bu mantıkla bakarsa bu devlet eğer anonim şirketse siyaseten ve ekonomi açısında Türkiye'yi iflasa götürürsen peki iflas masasını kim kuracak? Bu mantığın elle tutulur tarafı yok.
 
"TÜRKİYE ANONİM ŞİRKET OLSAYDI ÇOKTAN BATARDI"
 
Bu veriler karşısında Türkiye, anonim şirket olsaydı çoktan iflas etmişti. Son dört yılın rekoru kırıldı. Rakam yüzde 10,9. Yani iş arama umudu olan işsiz sayısı 3 milyon 145 bin kişi. Ey şirket yetkilisi ne haber? Bu konuda çıt yok. Gençlerde işsizlik oranı yüzde 20,2. Siz ne yapıyorsunuz, siz yabancılara iş bulma projeleri gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Yabancılara iş bulma umuduyla teklifler hazırlamaya çalışıyorsunuz. Eğitimlilerin yüzde 20,2'sinin işsiz olduğu bir Türkiye'de dünya iş piyasasına çağrı yapıyorsunuz.
 
"ELİNDE İKİ DAMLA GÖZYAŞINDAN BAŞKA NE VAR"
 
Niye yüzünün rengi bu kadar karardı Sayın Arınç? Rengin çok karardı dikkat et. Sağlığın için endişelendiğim için söylüyorum. Sen hükümet sözcüsüsün, benim söylediklerim ne boş ne de bir cahilin 'laf olsun torba dolsun' tarzındaki cümleler değildir. Bunu en iyi sen biliyorsun. Benim gördüğüm tahsil, zekatını versem senin dağarcığın olmaz.
 
Sen bundan haber ver Sayın Arınç. Sen İzmir'deki Ankara'da sana suikast yapılacaktı, o dönem herkese yedirmeye çalıştınız bunu, öyle mi? Yani hani inşaat alanlarının önünde 'etrafa verdiğimiz zarar nedeniyle özür dileriz' diye bir tabela asılır. Ben Sayın Arınç'ı dinlerken, inanın böyle bir hisse kapılıyorum bazen. Size verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı, hasardan dolayı bana ağza alınmayacak sözler söyleyebilirsiniz. Seviyesizlik boyutunda yeni bir çıta getirdiniz siyasete, daha alçalmaya kimse cesaret edemez. Bunu da giderayak yapıyorsunuz, emekli olmanıza çeyrek kala yapıyorsunuz.
 
"BU SÖZLER GERÇEK ERDOĞAN'IN SÖZLERİDİR" 
 
Madem sorun yok Çözüm Süreci niye var? Peki Çözüm Süreci ne? Erdoğan mantığıyla gidiyorum, madem böyle bir sorun yoksa, Çözüm Süreci de yok. Erdoğan, iki gündür bu ülkenin 90'lardan çok aşina olduğu bir söylemi tutturmuş gidiyor. Seçim yaklaştı, farklı bir kimlik koyacak. Eline anketler geliyor muhtemelen. Giriştiği ve önümüzdeki süreçte kendisini sıkıntıya sokacak bazı söylemlerin önünü alabilmek için şimdi söylemlerinde farklı bir maske takıyor ve farklı ifadelerde bulunuyor. Madem böyle bir sorun yok o zaman iki yıldır CHP'ye dönüp 'bunlar çözüm karşıtı suçlamasını getiriyorsun?' Aklı sıra binbir surat politikasına devam ediyor. Erdoğan, dün itibarıyla zaten olmayan Çözüm Süreci'ni tamamen çöpe atmış vaziyettedir. Kürt sorunun çözümü gibi bir dertleri de zaten yoktu, hiçbir zaman da olmadı. Bunu defalarca söyledik. Günü kurtarmaya dönük yakın siyasi seçim dönemlerinde çıkarına dönük birtakım süslü ifadelerle süreci taşımaya çalıştı. O yüzden AKP bu sorunu sömürmekle kalmadı, hem derinleştirdi hem bölgeselleştirdi hem de en acısı Ortadoğu'nun karıştığı bir dönemde uluslararasılaştırdı. Bakın bu tespit çok önemli."