BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce helikopter için ne dedi?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesi hakkında konuştu.

Abone ol
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin, "Türkiye, sınırını ihlal edene gereğini yapmalıdır. Fakat Türkiye'nin sınırları sadece hava sınırlarından ibaret değil. Bunları görmeyip de tam da Paris'te barış konuşulurken Suriye'nin helikopterini düşürmek acaba neye hizmet eder?" dedi. 

İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ilk ders zili çaldığında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dağıttığı şiir kitabında adeta savaş çığırtkanlığı yapıldığını ileri sürdü. Kitapta, "Uzak ülkelerden Müslüman çocuklar, rica ederim savaşmaya gelin" ifadelerinin yer aldığını belirten İnce, "Savaş çığırtkanlığı ilkokul sıralarına kadar inmiş" diye konuştu. 

'HELAL OLSUN HÜKÜMETE' DİYECEK HALİMİZ YOK

Muharrem İnce, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: 

"Türkiye, sınırını ihlal edene gereğini yapmalıdır. Fakat Türkiye'nin sınırları sadece hava sınırlarından ibaret değil. Türkiye'nin Suriye ile olan kara sınırları delik deşik olmuş. Bunları görmeyip de tam da Paris'te barış konuşulurken Suriye'nin helikopterini düşürmek acaba neye hizmet eder? Kara sınırlarına bakın. Eli silahlı birlikler gidip geliyor. Suriyeliler geliyor, Türkiye'de sopalarla insan dövüyorlar. Bunları görmeyip, 'helal olsun hükümete' diyecek halimiz yok. Bir konuda gereğini yapmışsın, diğerleri ne olacak?"