BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkan görevden alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Uşak'ın Eşme İlçe Başkanı aynı zamanda İl Genel Meclisi Üyesi olan Ekmel Şahin'i görevden aldı.

Abone ol

Herhangi bir kusuru bulunmadığını belirten Ekmel Şahin, "Genel merkez böyle takdir etmiş, hoş karşılıyorum" dedi.

Geçtiğimiz mart ayında yapılan ilçe kongresinde CHP Eşme İlçe Başkanlığı görevine seçilen ve aynı zamanda CHP İl Genel Meclisi üyesi olan Ekmel Şahin, CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından 'Görülen Lüzum Üzerine' ibareli bir kararla görevinden alındı. CHP Eşme İlçe Teşkilatı'nın kendi arasında yapacağı toplantının ardından yeni başkanı belirleyeceği belirtildi.

CHP'li Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım ile sürtüşme yaşadığı iddia edilen CHP Eşme İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Ekmel Şahin'in 8 ay gibi kısa bir görevin ardından görevden alınması ilçede şaşkınlık yarattı. CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, olayın genel merkeze intikal eden bir konu olduğunu ifade ederek, "Eşme İlçe Başkanı Ekmel Şahin'in görevden alınması bizim dışımızda gelişen bir olay. İlçe Başkanı Şahin'in görev ve sorumlulukları yerine getirmediği gerekçesiyle görevden alındığını öğrendik" dedi.

Görevden alınmasından sonra açıklama yapan Ekmel Şahin, "25 Mart'ta Eşme'de yapılan CHP ilçe kongresinde delegelerin büyük desteğiyle ilçe başkanı seçilmiştim. 8 aylık ilçe başkanlığı görevimi layıkıyla ve kusursuz yaptığıma inanıyorum. 17 Ekim'de MYK kararı ile Eşme İlçe Başkanlığı görevinden 'Görülen lüzum üzerine' alındığımı öğrendim. Partimizin almış olduğu bu karara saygılıyım. Partime de kırgın değilim. CHP'nin sade bir üyesi olarak verilen her göreve de hazırım. Yönetim kendi içinden bir başkan seçer veya toplu olarak istifa edip 30 gün içinde kongreye gider. Bu da onların takdiri" dedi.