BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li aday HDP ittifakını böyle açık etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyleyemediği HDP ittifakı Seyhan'da dile geldi. CHP'nin Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Millet İttifakı'nda sadece İYİ Parti'nin değil HDP ve SP'nin de yer aldığını söyledi.

Abone ol

CHP'nin gizlediği HDP ittifakı Adana'nın Seyhan ilçesinde dile geldi.  CHP’nin Seyhan adayı Akif Kemal Akay, Adana'daki ittifakta İYİ Parti'nin dışında HDP ve Saadet Partisi'nin de olduğunu itiraf etti.

CHP'nin 31 Mart seçimlerinde HDP ile yaptığı ittifakı Seyhan Adayı Akif Kemal Akay açıkladı. Seçim çalışmaları sırasında yaptığı bir konuşmada HDP'li seçmenden oy isteyen Akay, açık açık HDP ile yapılan ittifakı dile getirdi.

"Bu ittifakta HDP'de var"

İlçede düzenlenen mitingde konuşan Akay, 31 Mart'ta CHP'nin açıklanmayan ittifakını açık etti. Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin dışında HDP ve Saadet Partisi ile de ittifak yaptıklarını söyleyen Akay, bu partilerle yapılan işbirliğini "Bu ittifakta sadece Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti yok. Bu ittifakta HDP'si var, Saadet Partisi var" sözleriyle ifade etti.