BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Mısır'daki idam kararına tepki!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mısır’da alınan idam kararına tepki göstererek, “Mısır’daki ağır insan hakları ihlaline dayalı bu kararın uygulanmasına karşı çıkmak bir insanlık görevidir” dedi.

Abone ol

Gök yaptığı açıklamada, Mısır’da 529 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında geçtiğimiz günlerde idam kararı verildiğini belirterek şöyle dedi:

“Uygar dünyada kaldırılan idam cezası Türkiye’de de kaldırılmıştır.Mısır’da yapılan yargılamada alınan idam kararı, yargılama süresi ve yargılama biçimiyle adil olmayıp insan hakları bakımından da aykırılıklarla dolu olduğu gibi, alınan bu kararın uygulanması, toplumdaki kutuplaşmayı, kin ve intikam duygusunu sürekli arttıracak ve başta Mısır olmak üzere Arap ülkelerinde ve bölgede istikrarsızlığı derinleştirecektir.

İki gün gibi kısa bir sürede Mısır tarihindeki en büyük toplu cezalandırma olarak tarihe geçmiş olan bu yargılama sonucunda verilen idam kararları uygulanırsa bunun telafisi insanlık açısından asla mümkün olmayacaktır.

Mısır’daki ağır insan hakları ihlaline dayalı bu kararın uygulanmasına karşı çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu ifade eden Gök, “Mısır adalet sistemi bu sorunu insan haklarına saygı temelinde bölge ve dünya barışına, demokrasiye katkı koyacak yol ve yöntemlerle çözmelidir. Türkiye kamuoyunu bu idamlara karşı tepki göstermeye ve uluslararası kuruluşlarla paylaşmaya davet ediyorum” dedi.