BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.414,38
HABER /  POLİTİKA

CHPden küslere teklif

Yerel seçimler öncesinde CHP'de hummalı bir çalışma var. Hem solda birlik için, hem de adaylar için. CHP bakın kimlerin peşinde

Abone ol
Yerel seçimler öncesi solda birliği CHP’de gerçekleştirmek isteyen parti yönetimi, partiden ayrılan önemli isimleri kazanmak için düğmeye bastı.

Kamuoyu ve CHP tabanının, gençleşme ve yeniden yapılanma talebine rağmen kurultay ardından yerel seçim yarışına hazırlanan CHP'de eski isimler yeniden konuşulmaya başlandı.

Bugün'ün haberine göre; Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin'in parti yönetimine yönelik eleştirilerde bulunmasına rağmen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine atanması, kulislerdeki eski isimlerin partiye dönüşüne ilişkin iddiaları daha da hızlandırdı.

KULİSLERDEKİ 5 İSİM

Kulislerde, partiye döneceği iddia edilen eski CHP'liler arasında, eski bakanlar Ercan Karakaş, Mehmet Moğultay, Fikri Sağlar, eski belediye başkanı Gürbüz Çapan ile eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın yer alıyor. Kulislerdeki bu iddiaları parti yöneticileri yalanlamazken, konuşulan isimlerden bazıları ile temasa geçildiği belirtiliyor.

3 İSME SICAK BAKILIYOR

Genel Merkez'in konuşulan siyasiler arasında eski bakanlar Ercan Karakaş, Mehmet Moğultay ile eski belediye başkanı Gürbüz Çapan'a sıcak baktığı ifade ediliyor. CHP lideri Deniz Baykal ile Karakaş'ın zaman zaman çeşitli ortamlarda bir araya geldiği konuşulurken, Moğultay ve Çapan'ın CHP lideri ile bir araya gelmesi için parti yöneticilerinin aracılık yaptığı belirtiliyor. Yerel seçimler öncesi solda birliği CHP çatısı altında gerçekleştirmek isteyen parti yönetiminin, bu üç isimle ilgili sonuç almak istediği ifade ediliyor.

TARTAN İSMİ DE GEÇİYOR

CHP'de konuşulan soldan bir diğer isim de eski DSP İzmir Milletvekili Hakan Tartan. Tartan, CHP'li milletvekilleri tarafından parti yönetimine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için önerilen isimler arasında yer alıyor. Tartan ile ilgili olarak İzmir'den de genel merkeze yoğun talep geliyor. Genel Merkez de, Tartan ismine soğuk bakmıyor.

KARAYALÇIN: TEMAS OLMADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP kulislerinde seslendirilen isimler arasında SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da yer alıyor. Parti kaynakları olayı yalanlarken, bu konudaki sıkıntısını dile getiren Karayalçın ise, “Benimle bu yönde temas olmadı. Bu konu zaman zaman gündeme getiriliyor. Artık aynı konuları konuşmak istemiyorum" dedi.