BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Başbakan'a gökdelen sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Yıkılan Şişli Likör Fabrikası’nın yerine inşa edilecek Quasar Gökdelenleri projesinde kim ya da kimler yer almaktadır?” diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bu projenin hangi firma ya da firmalar tarafından yürütülmekte olduğunu öğrenmek istedi. Bu firmaların ortaklarının kimler olduğunu merak eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

“Bu firmaların yöneticileri kimlerdir?

İstanbul’da 2002-2013 yılları arasında 31 Aralık tarihi itibariyle ‘tescilli eserlere’ zarar veren kaç imar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış ve kaç inşa gerçekleşmiştir?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı’nın yapmış olduğu açıklamada, ‘Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Başbakan’ın onayıyla yapıldı’ ifadesi yer almıştır. Bu bağlamda, imar yönetmeliğine aykırı olan imar planlarının onaylanması talimatını siz mi verdiniz?

2003-2013 yılları arasında Türkiye genelinde yapılan kaç imar değişikliği sizin talimatınız ve bilginiz dahilinde olmuştur?

İmar değişikliğinden dolayı sağlanan rant var mıdır? Varsa bu oluşan rant ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır veya yapılacak mıdır?

Bodrum katlarının emsale (toplam inşaat alanını belirleyen katsayı) dahil edilmemesi gibi imar yönetmeliğine aykırı yollar nüfus yoğunluğunu daha fazla artırmayacak mıdır?

Trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu bir bölgede, bu durum olumsuzluk yaratmayacak mıdır?” (