BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.477,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Ankara'ya sürpriz isim!

Yerel seçim için kulislerde isim iddialarının ardı arkası kesilmiyor. CHP'de bakın hangi ismin Ankara'ya adaylığı konuşuluyor.

Abone ol

CHP’de yerel seçim adaylarının belirlenmesi çalışmaları sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin ismi ön plana çıktı.

Vatan'ın haberine göre CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için Mustafa Sarıgül ismi neredeyse kesinleşip, İzmir için de Aziz Kocaoğlu ile devam edilmesi kararı çıkarken, Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı için sürpriz bir isim gündeme geldi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’yi ikna için yaklaşık 40 milletvekili önceki gün ve dün İnce ile görüştü. Vekillerin, İnce’ye “Aday ol” çağrısı yaptığı bildirildi. İnce’nin CHP seçmeninin yanı sıra MHP seçmeninden de oy alabileceği yorumları yapılırken, İnce’nin bu konuda kararsız olduğu, “Parti görev verirse yaparım” demekle yetindiği ifade edildi.

CHP Genel Merkezi’nde de yapılan değerlendirme ve anketlerde de İnce’nin ismi ön plana çıktı. İsim verilmeden yapılan anketlerde, “Ankara’nın adayı olsun” sorusunda İnce’nin çıktığı ifade ediliyor.