BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.410,93
HABER /  GÜNCEL

CHP ile cemaatin bomba İstanbul planı

Sabah yazarı Mahmut Övür, 17 Aralık operasyonu ile CHP'nin farklı aday tercihinin tesadüf olmadığını iddia etti.

Abone ol

Sabah si yazarı Mahmut Övür, cemaatle CHP'nin ilişkilerini de yürüten ve "İstanbul'un İmamı" olarak bilenen A.K. olduğunu yazdı.

"TORBA" SİYASET VE SERİ OPERASYONLAR

Yazar Övür, CHP ile cemaat arasındaki ittifaka dair dünkü bomba yazısının ardından ses getirecek bir yazı daha kaleme aldı. Övür, CHP'nin yerel seçimlere yönelik "torba" siyasetiyle, cemaatin "torba yolsuzluk" operasyonu arasında paralellik kurdu.

"CHP'de olanlar tesadüf mü?" başlıklı yazısında CHP'nin her önüne geleni aday yapmasını tuhaf karşılayan yazar, Sarıgül, Mansur Yavaş ve Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesini CHP-cemaat ittifakının parçası olarak yorumladı. 

Bu isimlere tabanın oy vermesinin daha kolay olacağını düşünen Övür, yaşananları siyaset mühendisliğiyle açıkladı. Eski statükonun siyasi partisiyle, yeni dönemin paralel devletinin ittifakının İstanbul için hazırladıkları planın ayrıntılarını yazdı.

İSTANBUL'UN İMAMI A.K., CHP İLE İLİŞKİLERİ YÜRÜTÜYOR

(...)Asıl hedef de çok açık biçimde Başbakan Erdoğan... Yani Erdoğan'sız bir AK Parti. Dün yazdığım "İstanbul düşürülecek" projesinde, iş belediye meclis üyeliklerine kimlerin yazılacağına kadar hesaplanmış... Bu hesabın başında da cemaatle CHP'nin ilişkilerini de yürüten ve "İstanbul'un İmamı" olarak bilenen A.K. olduğu söyleniyor.
Planın ilginç bir noktası da, Sarıgül İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı yapılacak ancak Meclis üyeleri ağırlıkla AK Partili kalacak. Bunun anlamı da şöyle açıklanıyor: CHP güçlü olmamalı. Bir anlamda paralel yapı siyasetin içinde yer almadan "egemen" olmanın hesabını yapıyor.

KILIÇDAROĞLU GERÇEĞİ GÖRMEK İSTEMİYOR

İkinci hamle de hazır: Sarıgül başkan yapılacak bir yıl sonra istifa edip CHP'nin genel başkanı olacak.
Gördüğünüz gibi İstanbul sermayesi ile "paralel devlet"in stratejisi ortak.
Acaba CHP yönetimi ve CHP içindeki sosyal demokratlar bu gerçeği görmüyor mu?
Yönetimin görmediğini önceki akşam CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla gördük.
Kılıçdaroğlu herkesin gözü önünde "Bu operasyonun arkasında cemaatin olduğu söyleniyor, ne diyorsunuz?" sorusuna "Ben onu bilemem..." gibi bir cevap veriyor.
İnanılmaz... Dün Ergenekon ve Balyoz davasının arkasında cemaatin olduğunu bilen Kılıçdaroğlu, bugün sokaktaki insanın gördüğü gerçeği görmüyor, görmek istemiyor.
Oysa gerçek ortada, CHP'yi de kuşatan bu siyaset mühendisliğinden ülke yarar görmeyeceği gibi CHP de yarar görmeyecek.
Yaşayıp göreceğiz."

chp.20131228131948.jpg