BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18

CHP Balçova adayı konuştu kocasının yerine aday gösterilmişti

CHP Balçova adayı konuştu kocasının yerine aday gösterilmişti

CHP Balçova adayı Fatma Çalkaya son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Adaylığı düşürüldüğü için kocası Mehmet Ali Çalkaya'nın yerine CHP genel merkezi tarafından aday gösterilen Çalkaya, ailesi için rollerin artık değiştiğini söyledi.

CHP Balçova adayı konuştu kocasının yerine aday gösterilmişti

İzmir’in Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday oldu. Ancak adaylığı, YSK’ya yapılan şikayetin ardından, aldığı ve daha sonra paraya çevrilen 11 ay 20 günlük ceza nedeniyle düşürüldü. Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesinin ardından, CHP Genel Merkezi, başkan adayı tercihini ilçede 15 yıl belediye başkanlığı görevini yürüten Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya’dan yana kullandı. 

CHP Balçova adayı konuştu kocasının yerine aday gösterilmişti

CHP’nin Balçova’daki adayı Fatma Çalkaya, daha önce birlikte seçim çalışması yürüttüğü eşi için oy isterken, şimdi de seçmenden kendine oy istiyor. Çalkaya çiftinin seçmenle buluşması da ilginç görüntülere sahne oldu. Seçim çalışması esnasında Mehmet Ali Çalkaya, "Merhaba, ben belediye başkanı" derken, Fatma Çalkaya da aynı seçmeni, "Merhaba ben de başkan adayı" sözleri ile karşıladı.

CHP Balçova adayı konuştu kocasının yerine aday gösterilmişti

Seçim çalışmasında aday olamayacağı haberi geldi

Mehmet Ali Çalkaya’nın aday gösterilmesinin ardından hemen çalışmalara başladıklarını anlatan Fatma Çalkaya, eşinin adaylığının düşürüldüğü haberini, seçim çalışması esnasında aldıklarını belirterek, "Eşimin adaylığı daha sonra düşürüldü. Tekrar seçilemez haberi geldiğinde biz muhtarlıkları dolaşıyorduk. Zor bir dönem yaşadık. Sandığın iradesine ters gelen bir karar alındı. Sandıkta yapamadıklarını, masa başında yaptılar ve eşimin adaylığını düşürdüler. Bu demokrasiye, milli iradeye vurulan bir darbeydi. Genel merkez de ‘Yapılan kumpası nasıl bozabiliriz’ diye bir refleks geliştirdi sanırım. İade-i itibarını düşünerek beni aday gösterdi" dedi.

CHP Balçova adayı konuştu kocasının yerine aday gösterilmişti

Fatma çalkaya olarak seçim meydanlarındayım

Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi olduğunu ancak seçim meydanlarına Çalkaya’nın eşi olarak değil Fatma Çalkaya olarak çıktığını da kaydeden Çalkaya, şunları söyledi:

"Partiye üyeliği olan ve partim için 15 yıldır çalışan biriyim. Siyasete çok da uzak değilim. Çok aktif bir insanım. Bana göre doğru bir karar. Hak ettiğimi düşünüyorum. 15 yıldır eşimle birlikte çalışıyorum. O sabahları belediyeye ben de, semt evlerine gidiyordum. Burada çok güçlü bir örgütlenme modelimiz var, çok aktif görev aldım. Belediye işlerine çok uzak değilim. Eşimin bana sorduğu benim de ona sorduğum konular oluyor. Birlikte istişare ediyoruz. Her gün mutlaka 5- 6 ev geziyorum. Sürekli sokaklardayım, Balçovalıyım. Burada yaşayanları çok iyi tanıyorum, onlarla birlikte nefes alan biriyim. Farklı değilim. Onlar da beni öyle kabul etti. Burada bir tanınırlığımın olduğunu düşünüyorum