BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL

Cerablus'ta Türk tankı vuruldu! Yaralı askerler var!

Cerablus'un batısında dün TSK'ya ait 1 tank vuruldu, 3 asker yaralandı. Saldırıyı düzenleyen IŞİD'li teröristler araçlarıyla birlikte imha edildi.

Abone ol

IŞİD'li teröristler dün Türkiye'ye ait bir tankı vurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada Cerablus'un batısında meydana gelen saldırıda 1 tankın isabet aldığı ve 3 askerin de yaralandığı belirtildi. TSK'dan yapılan ikinci açıklamada ise tankı vuran teröristlerin araçlarıyla birlikte imha edildiği duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat Kalkanı harekatına ilişkin dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, "Devam etmekte olan Fırat Kalkanı harekatı esnasında Cerablus'un batısında teröristlerce atılan bir roket sonucu bir tankımız hafif hasar gördü. Üç kahraman silah arkadaşımız yaralandı. Yaralılar derhal hastaneye tahliye edilerek tedavilerine başlandı. Bölgede teröristlere karşı operasyonlar devam ediyor" denildi.

O TERÖRİSTLER ARAÇLARIYLA İMHA EDİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamada saldırıyı düzenleyen teröristlerin araçlarıyla birlikte imha edildiği belirtildi. 

TSK açıklamasında "Cerablus batısında tanka roketle saldırı düzenleyen bir grup terörist kaçmak isterlerken araçları ile birlikte operasyonu yürüten birliklerimiz tarafından imha edilmişlerdir" denildi.

IŞİD'İN ETKİN OLDUĞU BÖLGEDEN SALDIRI OLDU

Fırat Kalkanı operasyonunda bugün Türk tankına yönelik yapılan saldırının, IŞİD'in etkin olduğu bölgeden gerçekleştirildiği belirtildi.

YARALI ASKERLER GAZİANTEP'E NAKLEDİLDİ

Saldırıda yaralanan askerler için Cerablus sınırına çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulanslarla sahra hastanesine getirilen yaralılara ilk müdahaleleri burada yapıldı. Yaralılar daha sonra helikopterle Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi.

TSK BÖLGEYİ 'DÖVÜYOR'

Diğer yandan Cerablus'un iç kesimlerinden çatışma ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor. TSK'nın obüslerle Cerablus'un batısındaki bir noktaya çok sayıda atış yaptığı öğrenildi. Bölgede hava hareketliliği de yaşanıyor.