BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

Cenazesi kargo ile gönderildi

Yoksuldu. Ankara'da öldü. Urfa'ya götürülecek cenaze ortada kaldı. Devletin tüm imkanları zorlandı, cenaze otobüs kargosu yapıldı!

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Kazmure Bayır… 15 yaşında bir hasta. Urfa’dan şifa için Ankara’ya getirildi. Ancak tedavi sonuç vermedi ve genç yaşta hayatını kaybetti. Yoksul aile bir yandan çocuğunu kaybetmenin acısını yaşarken diğer yandan da yoksulluğunun acısını çekiyor. Çünkü yoksul aile parası olmadığı için cenazeyi toprağa verileceği memleketi Urfa’ya götüremiyor.

21. yüzyılda sosyal devlet ilkesine sahip demokratik Türkiye Cumhuriyetinde bir cenazenin başına gelen dramatik olay bugün yaşandı. Yoksul aile çocuklarının ölümünün ardından cenazelerini memlekete götürmek için arayışa girdi. Yakınları tanıdıklarını devreye sokan aile, tüm kapılar yüzüne kapanınca MHP milletvekillerine ulaştı.

BELEDİYE YAKIT PARASI İSTEDİ

İsminin kullanılmasını istemeyen MHP'li vekil şehir dışındaydı ve danışmanı ve sekreteri aracılığıyla konuya müdahale etti. Bunun üzerine önce Ankara Büyükşehir Belediyesi arandı ve cenaze aracı istendi. Belediyenin cenaze hizmetleri, “Meclis kararı var, cenaze aracı veririz ama yakıtını siz dolduracaksınız” yanıtı verdi. Söz konusu paranın yaklaşık 750 lira olduğu öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DA ÇARE OLMADI

Yoksul bir ailenin sorununu devletin olanakları ile çözmek için uğraşan vekilin çalışma arkadaşları bu kez Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğünü aradı. Sağlık Bakanlığı da devreye girdi. Ancak belediyeden olumlu yanıt alınamadı. Belediyenin yakıt doldurulmadan araç göndermeyeceği açıkladı.

OTOBÜSLE GÖTÜRÜLECEK

Milletvekili ve danışmanların yoğun ısrarı üzerine Bakanlığın son bulduğu çözüm cenaze arabası ile genç kızın hastaneden AŞTİ'ye götürülmesi oldu. Cenaze Ankara'dan Urfa'ya giden bir otobüsün bagajına konulacak. Urfa'da da cenazeyi sağlık müdürlüğü karşılayacak, mezarlığa kadar götürecek. Ve Ankara'dan Urfa'ya kadar kargo ücreti, bakanlık tarafından karşılanacak.

TABUT PARASI YOK Kİ!

Bakanlık SGK Araştırma Hastanesi'ne cenaze aracını gönderdi. Ancak genç kızın cesedinin tabut içine konulması zorunluydu. Hastane imamı vekil danışmanını arayıp, "Bu araçta tabut yok. Biz de tabut veremiyoruz. Bir tabut lazım. Ya tabut bulun ya da 150 TL verin biz tabutumuzu satalım" dedi. 150 TL, bulunamadı. Tabut krizi yaşandı.

 ÇÖZÜMÜ MHP'Lİ BELEDİYE BULDU
 İNTERNETHABER'de Kazmure Bayır'ın dramına ilişin haberini okuyan Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, devreye girdi. Odabaşı, hemen belediyeye ait bir ambulansı cenazenin nakli için hazırladı. Tabut da bulan Gölbaşı Belediye Başkanı, aracın şoförü ve yakıt giderlerini de karşılayarak, nakil işleminin gerçekleştirilmesi talimatını verdi. Bir saat içinde hazırlanacak ambülans ile Bayır'ın cenazesi bulunduğu hastaneden alınacak. Yakınları ile birlikte Urfa'ya ulaştırılacak. Buradaki defin işlemlerine de yardımcı olunacak.



İMDADA KÖYLÜLER YETİŞTİ

Devlet olanakları ile cenaze Ankara’dan Urfa’ya gönderilmesi sorun olunca Kazmure Bayır’ın köyünde de para toplanmaya başlandı. Köyün muhtarı gün içinde ancak 200 lira toplayabildi. Ancak Bakanlık cenazenin otobüs yolculuğu giderini karşılayacağını açıklayınca; toplanan bu 200 TL, ailenin diğer masrafları için ayrıldı. Şimdi aile, bu 200 TL'yi Urfa'dan getirtip, tabut için istenen 150 TL'yi karşılamaya çalışıyor.