BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  MEDYA

Cemil İpekçi'den tartışılacak imam çıkışı!

Ünlü modacı Cemil İpekçi imamlara resmi ve dini nikah kıyma yetkisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Esra Elönü'nün Arafta Sorular'daki bu haftaki konuğu Cemil İpekçi oldu. İpekçi, imamlara papazlar gibi dini nikâh kıyma yetkisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Ünlü modacı İpekçi; "İmam diye bir şey yok, alkol düzenlemesi AK Parti'nin gericiliği değil, çağdaş kanunların gereğidir" diyerek yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

İMAM DİYE BİŞEY YOKTUR

İnançlarda belirli reformların olması gerektiğini ifade eden İpekçi; "Madem imamları koydunuz ki bana göre imam diye bir şey yok. Bundan sonra her imamın bilgili olması, İlahiyat Fakültesinden mezun olması şart" dedi. Ünlü modacı papazlara verildiği gibi imamlara da büyük camilerde, dini ve resmi nikâhı bir arada kıyma yetkisi verilmesi gerektiğini söyledi.
Cemil İpekçi belediye nikâhını sevmediğini; "Ben sözümü Allah'a vermek istiyorum, elin adamına niye söz vereyim ki" sözleriyle açıkladı.



Alkol düzenlemesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan İpekçi, bu düzenlemenin gericilik olmadığını aksine çağdaş kanunlar olduğunu ifade etti. Cemil İpekçi alkol düzenlemesiyle ilgili ABD örneğini verdi. Ünlü modacı, "New York'ta polis kamuya açık yerlerde alkol içerken kişiyi yakalaması halinde 48 saat avukatla bile görüştürmeden hapsediyor. ABD'de 21 yaş altında bir birey Başbakan'ın oğlu bile olsa gece kulübüne giremez, sigara içse bile sigara satın alamaz ciddi yaptırımlar uygulanıyor." dedi.