BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Cemil Çiçek Hamaney ile görüştü!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İran'ın başkenti Tahran'daki temaslarının üçüncü ve son gününde dini lider Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangir ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Abone ol

Hamaney'in konutunda basına kapalı gerçekleşen ilk görüşmede, Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi de hazır bulundu.

Çiçek ve beraberindeki heyet daha sonra, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangir ile bir araya geldi. Görüntü alınmasının ardından görüşme basına kapalı devam etti.

TBMM heyeti görüşmenin ardından Şiraz kentine gitmek üzere havaalanına hareket etti. Heyetin, Şiraz'da Hafız Anıt Mezarı, Sadi Anıt Mezarı, İrem Bağı ve Persepolis'i ziyaret etmesi, ardından Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin daveti ile İran'a gelen Çiçek, üç günlük ziyareti kapsamında sırasıyla Laricani, Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Hamaney ile görüşmüştü.