BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.419,07
HABER /  MEDYA

Cemaatten Oral Çalışlara kaset mektupları

Fuhuş yapmaya giden 'yüksek zatı' komplo uyarısıyla engelleyen Fethullah Gülen'i yazan Oral Çalışlar'a, çok sayıda mektup geldi.

Abone ol

Fuhuş yapmaya giden yetkili bir ismi, kaset komplosu uyarısıyla son anda vazgeçirdiğini söyleyen Fethullah Gülen, gündemdeki yerini koruyor.

Kamuoyu o "yüksek zat" kadar, neden Gülen'in arandığını, o kişilerin kimler olduğunu, tuzaktan nasıl haberdar olduklarını merak etti.

Bu konuyu dün ele alan Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar'ın mail adresine mektup yağdı. Yazar, 'cemaate yakın' bir dille yazıldığını söylediği mektupları, bugünkü köşesinde okurlarıyla paylaştı. İşte onlardan 4 tanesi:

 1. mektup: (...) Sn. Çalışlar, her iki tarafı da tanıyan birisi olarak yazınızda ifade ettiğiniz hususlara ait kanaatimi ifade etmek istiyorum.  1- Hocaefendi üst düzey birilerinin fuhuş yapacağını nerden biliyor? (...) Devletin belli kurumları veya belli kurumlarda görevli birileri gelecek vaat eden birisine fuhuş tuzağı kurmuştur veya o kişi kendisi nefsine uymuş fuhuş yapacaktır. (...) Ama siz hocaefendiyi seven birisiyseniz ve o kişi ile hocaefendi arasında bir hukuk olduğunu da biliyorsanız hocaefendiyi haberdar ederek o kişiyi o tuzaktan kurtarabilirsiniz.(...) Ama istihbarat alabilecek konumda hocaefendiyi tanıyan birisi ne geziyor diyorsanız o ayrı bir şey. 2- Hocaefendi ve cemaati tanıyanlar bilir ki; hocaefendi şantaj yapmaz. (...) 28 Şubat sürecinde Fadime Ş. ve Müslim G. üzerinden yürütülen kampanyanın dindar insanlara verdiği zarar ortadayken dindar birisinin -ki her AKP’li öyle sanılıyor- seks kasetinin ortaya çıkmasının dine ve dindarlara vereceği zararı en iyi bilenlerden birisi hocaefendidir ve onu engellemek için elinden geleni yapar.(...) (H.Y.) 

2. mektup: Oral Bey,(...) Hocaefendi’yi yıllardır takip eder ve dinlerim(...). Hocaefendiyi makro perspektifle bir samimiyet ve dürüstlük testine tuttuğunuzda, onun kasetlerden bahsederkenki kastının bir tehdit olmadığını anlarsınız. Tam tersine hocaefendi, şöyle demek istedi: “Beni veyahut bizi elimizde kasetler olmakla itham ediyorsunuz. Ben bildiklerimi anlatacak olsaydım, şimdiye çoktan anlatırdım. Ama böyle pespayeliklerle işimiz olmaz.” En sonda “Keşke anlatmasaydım” deyişi de, bırakın bir sırrı ifşa etmeyi, ima ile ve isim bile vermeden de olsa böyle bir sırrını başkaları ile paylaşmaktan duyduğu rahatsızlık.(...) (O kadar ki bu yorumların onun ağzından çıktığına videolarda bizzat şahit olduğumda çok ama çok üzülüp keşke demeseydi dedim.) “On tane daha sayabilirim” demesi de, aslında daha bunun gibi neler biliyorum ama paylaşacak olsaydım zaten bunları da paylaşırdım şeklinde anlaşılmalı. Bir de daha ilginç olan, bu bilginin ona ulaşmış olması demişsiniz.(...) Hocaefendi bu söz konusu zatı sevmiş ve belki o zat da hocaefendiye saygı duyan birisi.(...) Haber veren üçüncü kişiler, bu zatın cemaate yakın olması sebebiyle içine düşeceği bir tuzağın, çekilecek bir kasetin cemaati de zor duruma düşürebileceğini düşünmüş olabilirler. (Y.Y.)  

3. mektup: Kıymetli Oral Bey, saygı duyduğum bir solcusunuz. Soğukkanlı değerlendirmelerinizle sizi her zaman sorumlu bir aydın olarak gördüm.(...) Acaba, Fethullah Hoca’nın son sohbetindeki beyanlarını “Ne kaset komplosu kardeşim, müminlerin izzet ve haysiyetini kurtarmak için ben zamanında bu şekilde onlarca hadiseyi önledim. Bana ve arkadaşlarıma bu çirkin eylemi nasıl ima edersiniz” şeklinde yorumlamamız daha doğru olmaz mı? (B.K.) 

4. mektup: Sayın Çalışlar, ben de Gülen’in o konuşmasını talihsiz bulanlardan biriyim. Cemaat içinde konuşulabilir ama yayımlanması bence çok güzel olmamış. Bu hikâyeyi daha önce Sayın Gülen’den duyduğumu hatırlıyorum.(...) bu kişinin cemaat içinden biri olduğu deniliyor. (...) Zannedersem bu kişi, cemaat içinde önemli bir konumda olduğu halde, sonradan ayrılıyor cemaatten ve Başbakan’a yakın bir konuma geliyor. Ve zannedersem, cemaate göre, şu anda Başbakan’a cemaat nasıl bitirilebilir(!) diye danışmanlık yapıyor, fikir veriyor. (...) Sayın Gülen de zaten “Acaba biz onun bu hatasını biliyoruz da ondan mı aleyhimizde çalışıyor” gibi bir şey diyor konuşmada. Bunun gibi onlarca olay oldu derken de, benim anladığım illa ki seks skandalı şeklinde değil de hatalarını görüp, umuma etki etmeyen hatalar, üzerini örttüm, siz de örtün diyor. (H.Ş.)

Oral Çalışlar tüm yazıları