BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  MEDYA

Cemaatin yemeği hakkında ilginç yazı

Türkiye'den Arap dünyasına haberler geçen Samir Salihah, cemaatin 'resmi yemeği' Maklube'yi anlattığı son yazısı hayli enteresan.

Abone ol

Aş-Şark’ul Avsat’ (ŞA) gazetesi yazarı Salihah'ın Maklube'yi anlattığı son yazı  hükümet cemaat tartışmalarına ışık tutuyor. Maklube yazısına köşesinde yer veren yazar Fehmi Koru, Mossad'ın Türkiye'deki gücüne dikkat çeken bir başka yazarın görüşlerini de aktardı.

Star gazetesinde Taha Kıvanç takma adıyla yazan Fehmi Koru, Türkiye'den Arap ülkelerine haberler geçen iki ismin son yazılarını bugünkü köşesine taşıdı.

Fehmi Koru, Londra çıkışlı ‘Aş-Şark’ul Avsat’ (ŞA) gazetesi yazarı ve aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi’nde uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkiler bölününde görev yapan Samir Salinah'ın cemaatin yemeği Maklube'yi ele aldığı son yazısına yer verdi.

(...)Maklube Ürdün-Filistin-Suriye bölgesinde bilinen bir yemek türü. Bizde ‘Türkistan pilavı’ diye ünlenmiş yemeğe çok benziyor. Pilav üzerine kuzu eti... Veya pilav üzeri tavuk... Bazen patlıcan, bazen havuçla lezzeti farklılaştırılıyor.

SABIR, MAHARET VE USTALIK İSTEYEN YEMEK

‘Cemaat’in favori yemeği: Maklube’ koymuş son yazısının başlığını Samir Bey... Benim de tanıdığım vaktiyle Türkiye’de öğrenim görmüş Ürdünlü bir doktordan yapımı öğrenilmişti ‘maklube’nin; bugüne kadar bilenler hep severek yapıp yediler... “Maklube sabır, maharet ve ustalık isteyen bir yemektir” diyor Samir Bey ve ekliyor “Cemaat’in resmi yemeğidir de...”

STRATEJİK KARARLAR MAKLUBENİN MERKEZİNDE OLDUĞU SOFRALARDA ALINMIŞTIR

Politik yazılara yemek tadı taşınması çok hoşuma gitti. “Maklube günümüzde Cemaat için kuvvetinin, kudretinin ve ilişkilerinin simgesi durumunda” diyor yazı. “Maklube amaç değil, vesiledir ve hedefi Risale-i Nur talebelerini bir sofra etrafında toplamaktır. Sonrasında çay içilir, Said Nursi’nin kitaplarından bölümler okunur. Cemaat stratejik kararlarını maklubenin merkezinde olduğu sofralarda almıştır.”

MOSSAD'IN TÜRKİYE'DEKİ GÜCÜ

Yine ‘Aş-Şark’ul Avsat’ta yazan Aylin Kocaman'a değinen yazar, Kocaman'ın "Mossad geçmişte Türkiye'de tutuklama yaptı" iddiasına yer verdi.

(...)Bayağı ciddi şeyler yazıyor Aylin Hanım... Kirli politik geçmişinden uzaklaştıkça Türkiye’nin dertlerinin arttığını anlattığı Arab News yazısı sözgelimi. Yazıya, “Türkiye’nin politik geçmişi övünülecek bir geçmiş değil. Bugünkü durumuna darbeler, askeri vesayet ve muhtıralar tehdidi altında ulaştı. Pek çok başka ülke gibi Batı tahakkümü altındaydı. Mossad Türkiye’de insanları tutuklayabiliyor, istihbarat örgütü açıkça darbeleri destekliyordu” diye girmiş...

Mossad’ın eskiden ülkemizde tutuklama yaptığını duymuş muydunuz?

Son on yılda Ak Parti’nin bunu değiştirdiğini, ülkenin ‘bağımsız’ hale geldiğini de bildiriyor ardından... Arap medyasında Türkiye şu sıralarda sürekli mercek altında...

Taha Kıvanç tüm yazıları