BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL

Çelik'ten kritik uyarı! Türkiye alarma geçmeli

CHP’nin iktidara alternatif olmadığını belirten Çelik, “İktidarın kuvveti tek başına demokrasiyi taşımaya yetmez, muhalefet de gerek. Neredeyse şu noktaya geldim; ‘Muhalefet aranıyor’ diye bir alarm durumu ilan etmek lazım” dedi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TGRT Haber kanalında ‘Neler Oluyor’ programına konuk oldu.

Çelik, bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi.

Star'ın haberine göre, CHP’yi iktidara alternatif bir parti olamadığı yönünde eleştiren Çelik, “İktidarın kuvveti ve vizyonu tek başına demokrasiyi taşımaya yetmez, muhalefet de gereklidirMuhalefetin oluşturacağı rekabet, eğer iktidar kapasiteli bir iktidarsa; iktidarın kendisini geliştirmesine yol açar. Demokrasinin iyi tarafı budur. Bugünkü tablo üzüntü verici. Ana muhalefet, iktidar alternatifi olmalı. CHP ana muhalefet alanını doldurmakta geriye gidiyor.

Neredeyse şu noktaya geldim; ‘muhalefet aranıyor’ diye bir alarm durumu ilan etmek lazım” dedi. Kılıçdaroğlu’nun vizyonu olmadığını kaydeden Çelik, “Geçen sene bütçe görüşmelerindeki notlarıma baktım. Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkınca not defterine sadece  ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ yazmışım, not alacak bir şey bulamamışım” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ DEVLET PROJESİ

Çelik, CHP ve MHP milletvekillerinin ‘çözüm süreci’ni, bir devlet projesi olarak görmeyip, AK Parti projesi olarak nitelendirmelerini eleştirerek şunları söyledi: “Bu ülkede, memleketin en büyük meseleleri yabancılara havale edilmişken, bu büyük meselenin tamamen milli refleks ve milli odaklarca yönetilmesi tarihimiz boyunca çok önemlidir. Bu, iki taraflı sarsıntıya uğrayabiliyor.

Milli Savunma Bakanımız Meclis’te konuşurken sürecin devlet projesi olduğunu söyleyince, CHP ve  MHP, ‘Genelkurmay bile belli meselelerden haberimiz olmuyor diyor. Dolayısıyla siz buna devlet projesi diyemezsiniz, bu bir AK Parti projesidir’ dediler. Başbakan’ın bilmesini bir devlet projesi olarak görmüyor, Genelkurmay’ın bilmemesini bir argüman olarak kullanıyor, ki o da doğru mudur tartışılır. Çözüm için devlet üzerine düşenleri yaptı ancak örgüt silah bırakıp yurtdışına çıkma sözlerini tutmadı. silah eldeyken diğer safhalara nasıl geçeceksiniz?