BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  SPOR

Celal Kolot ateş püskürdü

Celal Kolot, Beşiktaş ile alakalı birçok konuda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Geçtiğimiz sezonu Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, yeni sezon için transfere hızlı başladı.

Siyah beyazlılar, İtalyan takımı Udinese'nin Çek oyunucusu Tomas Zapotocny, yine bonservisi Udinese'de bulunan fakat geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Udinese'de, ikinci yarısını ise Sparta Prag'da geçiren Tomas Sivok ve Panathinaikos'un Hırvat asıllı Avustralyalı oyuncusu Anthony Seric ile anlaşma sağladı.

Beşiktaş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdiği transfer haberinde, Tomas Sivok için Udinese'ye 4.7 milyon euro ödeyeceğini açıklarken, Tomas Zapotocny için henüz bir açıklama göndermedi. Siyah beyazlı kulüp, Anthony Seric için ise futbolcuya ne kadar ödeyeceğini borsaya bildirdi.

SİVOK + ZAPOTOCNY = 4.8 MİLYON EURO

Transferlerden bir hayli memnuniyetsiz olduğunu gözlemlenen Kolot şunları söyledi:

"Beşiktaş'a bu transferleri menajer Mithat Halis yaptı. Bundan 2 sene önce Tomas Zapotocny ve Tomas Sivok'un ikisini birden bize 4.8 milyon euroya teklif ettimişlerdi. Ama bunları biz almadık. Beşiktaş'ın defansı bu transferlerle toplanmaz. Çünkü bunlar futbolcu değiller. Tuna'yı hiç saymıyorum bile. Tuna değil Beşiktaş'ta, Gençlerbirliği'nde bile oynayacak oyuncu değil."

MAKALELE'Yİ BEDAVAYA ALACAKTIK

Celal Kolot, Sparta Prag'ın Çek defans oyuncusu Michal Kadlec'in transferi için 2 milyon euroya anlaştıklarını fakat bu transferin iptal olduğunu belirtirken, bu oyuncunun alınanlardan çok daha kaliteli olduğunu ve ayrıca Euro 2008'den sonra piyasasının bir hayli artacağını söyledi.

Kolot, Chelsea'nin Fransız oyuncusu Claude Makalele için şunları söyledi: "Makalele'yi bize bedava verdiler. Bu oyuncu için bonservis ücreti ödemeyecektik ama Makalele, Türkiye'ye gelmek istemedi."

HOLOSKO 10 MİLYON EURO EDECEK ADAM DEĞİL

Ya gidenler...

Celalettin Kolot açtı ağzını, yumdu gözünü... İşte gidenler için söyledikleri...

"Koray ve Burak, Vestel Manisa'ya verildi. Her iki futbolcunun da bonservisleri 2.5'er milyon euro idi. Burak'ı izliyoruz işte. Bir de bunların üzerine 5 milyon euro verilip Filip Holosko alındı. Dolayısıyla Holosko, Beşiktaş'a 10 milyon euroya maloldu. Holosko kesinlikle bu kadar para edecek adam değil. Bu arada İbrahim Kaş gönderildi. Gökhan Zan da ayrılıyor. Bence Beşiktaş bu oyuncuları göndereceğine, orta sahaya 1-2 takviye yapması gerekirdi." 

ERTUĞRUL SAĞLAM FUTBOLDAN ANLAMAZ

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın futboldan anlamadığı ısrarlı sözlerle belirten Kolot, Beşiktaş yönetiminde de bir başı boşluk olduğunu söyledi.

EMRE, FENERBAHÇE'YE FAYDALI OLUR

Beşiktaş yönetimine ve teknik heyetine eleştiriler yağdıran Kolot son olarak ise Emre Belözoğlu transferini değerlendirdi.

Emre Belözoğlu'nun, Fenerbahçe için çok iyi bir transfer olduğunu belirten Celalettin Kolot, "Zaten çok yetenekli bir futbolcu. Üstelik Türk... Emre, Fenerbahçe'de çok başarılı olur" diye konuştu.

Hürriyet