BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

Çay da söyleyelim mi !

Samsun’da çoğunluğu aynı aileden olan dilenciler, kameralar karşısında yaptıkları hareketlerle komedi filmlerine taş çıkardı. <br/>Samsun so...

Abone ol

Samsun’da çoğunluğu aynı aileden olan dilenciler, kameralar karşısında yaptıkları hareketlerle komedi filmlerine taş çıkardı.
Samsun sokaklarında dilenen 7 dilenci aynı soyadı taşıyor. Aynı aileden oldukları belirlenen dilenciler ilginç özellikleri ile dikkat çekiyor. Yaşları 21 ila 92 arasında değişen 7 dilenci, Kahrıman soyadını taşıyor. Çarşamba ilçesinden il merkezine gelen Hayriye, Belgin, Yonca, Menevşe, Elif, Sevim ve Serap Kahrıman adındaki aynı aileden dilenciler, kendilerini acındırmak ve duygu sömürüsü için yaşlı, kör ve sakat rollerine giriyor. Sabah saatlerinde bir araçtan inip organize bir şekilde şehrin işlek caddelerinde yerini alan dilenciler, topladıkları paraları zabıta görevlisine kaptırmamak için ise sürekli hareket halinde olan bir kişiye teslim ediyor. Cumhuriyet Meydanı, Mecidiye, İstiklal, Cumhuriyet ve Bankalar Caddeleri ile Samsun Eğitim Araştırma ve Onkoloji Merkezi’nde özellikle kendilerini gösteren bu dilenciler vatandaşların en büyük şikayeti haline geldi.
İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, Kahrıman soyadında olan dilenci ailesi ve diğer dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Özellikle son günlerde şikayetlerin artmasıyla birlikte İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri yaptığı çalışma ile Kahrıman dilenci ailesi ve birçok dilenciye göz açtırmadı. Dilenciler, operasyon sırasında kameralara saldırdılar, bacak bacak üstüne atarak poz verip sigara istediler, kör numarası yaparak zabıtayı atlatmaya çalıştılar.

BACAK BACAK ÜSTÜNE ATARAK SİGARA İSTEDİ
Dilencilik yaparken kendisinin görüntülendiğini fark eden 92 yaşındaki Menevşe Kahrıman, kameralara tepki gösterdi. Zabıta ekipleri tarafından gözaltına alınan bir dilenci ise kendisini görüntüleyen gazetecilerin karşısında bacak bacak üstüne atarak rahat tavırlarıyla tüm dikkati üzerinde topladı. Gazeteciler ve görevlilerden sigara isteyen dilenci kadın, "Dilenmeyi çok seviyorum" dedi. Dilenci, "Sen dilendiriyorsun beni” diyerek gazetecilere iftira atmayı da ihmal etmedi.
Zabıta ekipleri, iş başındaki dilencileri tek tek topladı. İki resmi araca alınan toplan 11 dilenci, Büyükşehir Belediyesi Dilenci Toplama Merkezi’ne götürüldü. Daha sonra zabıta ekipleri tarafından dilencilere Kabahat Kanunu’na göre cezai işlem uygulandı.

YILMAZ: “KAHRIMAN AİLESİ ORGANİZE OLARAK DİLENCİLİK YAPIYOR”
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, “Rutin olarak İlkadım Belediyesi olarak dilenci operasyonu yapmaktayız. Fakat bugünkü yaptığımız bir aile çetesi. Uzun zamandır da üzerinde durduğumuz çete bunlar. Kahrıman ailesinin tamamı organize olarak dilencilik yapıyor. Bundan sonra da bu operasyonlarımız devam edecek. Hayriye, Belgin, Yonca, Menevşe, Elif, Sevim Serap Kahrıman isimli dilenciler aynı aileden. Minibüsle geliyorlar, çete başları gün içinde topladıkları ücretleri alıyor, akşam olduğunda tekrar dönüyorlar. Vatandaşımızı da çok rahatsız ediyorlar. Sonuçta vatandaşımızın esenliği için zabıta görevini yapıyoruz. Bu rahatsızlığa da izin vermeyeceğiz. Bu uygulamalara rutin olarak devam edeceğiz. Bunların çoğu genç. Sadece vatandaşa kendilerini acındırmak ve duygu sömürüsü için yaşlı ve sakat rollerine de giriyorlar” diye konuştu.
(İHA)