BIST 9.722
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.423,25
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu'ndan Yunan mevkidaşına çok sert tepki!

Türkiye'yi tehdit eden Yunan bakana cevap veren Mevlüt Çavuşoğlu, Türk askerinin neler yapabileceğini en iyi Yunanlıların bildiğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk askerinin yeri geldiğinde neler yapabileceğini Yunanistan'ın çok iyi bildiğini belirten Çavuşoğlu, "O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar" şeklinde konuştu.

GÜÇ GÖSTERİSİ YAPMAMIZA GEREK YOK

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi; "Bizim halklarımız Yunanistan'a gidiyor, Yunan adalarına gidiyor, Yunanlılar Türkiye'ye geliyor. Esasen baktığımız zaman çok benzer yanlarımız var ama bir tane şımarık bir çocuğun da bunların hepsini gölgelemesine de Yunanistan'ın her şeyden önce müsaade etmemesi lazım. Biz böylesine bir zihniyetle belli yarışlar içine girmeyiz. Onlara güç gösterisi yapmamıza da gerek yok.

TÜRK ASKERİNİN NELER YAPABİLECEĞİNİ EN İYİ ONLAR BİLİR

Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar." dedi.