BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu’ndan yabancı basına sert tepki

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Köln ziyaretiyle ilgili yabancı basının eleştirilerine sert tepki gösterdi....

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Köln ziyaretiyle ilgili yabancı basının eleştirilerine sert tepki gösterdi.
“Onların haddine değil Sayın Başbakanımızın nereye gidip gitmeyeceğine karar vermek” diyen Çavuşoğlu, “AB sürecinde sürekli AB ülkeleri Türkiye’nin üyeliği gündeme geldiğinde hep hazmetme kapasitesinden bahsederlerdi. Ama gerçekten Başbakanımızın son ziyaretinde de gördük ki ciddi bir problem var, yani hazımsızlık var. Dolayısıyla Almanya’daki medyanın ya da bazı siyasilerin hazmetmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu’nu makamında kabul etti. Bakan Çavuşoğlu, kabulde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan’ın Köln ziyaretiyle ilgili yabancı basının tepkisine ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, “Sayın Başbakanımız Almanya’daki vatandaşlarımıza çok samimi bir şekilde ‘entegre’ olun dedi. Başbakanımız ayrıca, entegrasyonun asimile olmadığını, asimilasyonun da zaten bir insanlık suçu olduğunu söyledi. O zaman başlattılar işte Almanya ve Hollanda basını… Sanki Sayın Başbakanımızın açıklamalarını AB ülkeleri ya da Almanya gibi ülkeler asimilasyon politikası uyguluyor biz de buna karşı çıkıyoruz gibi yorumlamaya başladılar. Çarpıttılar olayı açıkçası” dedi.

“ONLARIN HADDİNE DEĞİL”
Başbakan Erdoğan’ın daha önce de Almanya gittiğini ve buradaki vatandaşlarla bir araya geldiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Başbakan’ın Erdoğan’ın bu ziyaretlerinde de çok önemli ve pozitif mesajlar verdiğini belirtti. Erdoğan’ın son Köln konuşmasında da özellikle Almanya’ya yönelik verdiği mesajların son derece dostane olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, “Başbakanımızın konuşması son derece yapıcıydı. Almanya’ya müttefik olduğumuzu ve Almanya ile geleceğimizin birlikte olacağını ve ekonomi dahil birçok alanda Almanya ile birlikte hareket edeceğimizin mesajlarını vermiştir. Şimdi ‘cehenneme git Erdoğan’ diyen Alman basınına da bizim basınımız zaten tepki gösteriyor. Böyle bir saygısızlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Başbakanımızın Almanya’ya gelmesini istemeyen bazı siyasiler, basın mensupları veya kuruluşlarına da elbette tepki vermek gerekir. Onların haddine değil Sayın Başbakanımızın nereye gidip gitmeyeceğine karar vermek” şeklinde konuştu.

“CİDDİ BİR HAZIMSIZLIK VAR”
Almanya’daki koalisyon iktidarının Başbakan Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili mesajlarının son derece olumlu olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“AB sürecinde sürekli AB ülkeleri Türkiye’nin üyeliği gündeme geldiğinde hep hazmetme kapasitesinden bahsederlerdi. Ama gerçekten Başbakanımızın son ziyaretinde de gördük ki ciddi bir problem var yani hazımsızlık var. Dolayısıyla Almanya’daki medyanın ya da bazı siyasilerin hazmetmesi gerekir. Recep Tayyip Erdoğan 8 tane seçimi kazanmış ve her dönemde oylarını arttırmış Türkiye lideridir.”
(İHA)