BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  GÜNCEL

Çataloğlu ailesini bir traktör odunla yakmışlar

Kastamonu'da yangında öldükleri zannedilen ancak hayvan hırsızlarının öldükleri anlaşılan 5 kişilik aileyle ilgili dehşet verici bilgiler ortaya çıktı. Hırsızlar

Abone ol

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bürme Köyünde kayıp 5 kişilik Çataloğlu Ailesi'nin tutuklanan üç kişi tarafından 'öldürüldükten sonra cesetleri yok etmek için evde yakıldıkları' açıklamasının ardından, olayı nasıl gerçekleştirdikleri de ortaya çıktı. Cesetlerin, koyunlarla birlikte aynı odaya koyulduğu, bir traktör çıra ve odun ile benzin kullanılarak ateşe verildiği tespit edildi.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kastamonu’nun Bürme köyünde 29 Kasım’da çıkan yangın sonrasında kaybolan 5 kişilik Çataloğlu Ailesi'nin hayvan hırsızlığı yapılırken öldürüldükten sonra aynı evde yakıldıklarını açıkladı. Vahşice işlenen cinayetin altından yine vahşet verici bir plan çıktı.

'CİNAYETİ İTİRAF ETTİ AMA CESETLERİN YERİNİ GÖSTERMEDİ'

Olayla ilgili tutuklanan Erkan Kaş ve Ersan Kaş kardeşlerin kayınpederi Ali Şahin, toplanan deliller ve HTS kayıtlarından yola çıkılarak jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Karakolda “Vicdan azabı çekiyorum” diyerek hayvanları çalarken işledikleri cinayeti itiraf eden Şahin, suçlamaları kabul etmesine rağmen jandarma ekiplerini evin enkazından uzak tutmak için hedef şaşırttı. Suçunu itiraf ettikten sonra olay yerinde keşif yaptırılmasına ve gösterdiği yerlere bakılmasına rağmen aileye ait herhangi bir ize rastlanmadı. Cesetleri bulmak için çalışmasını sürdüren jandarma ekipleri, yakılan evin çevresindeki yaklaşık 30 kilometre alanda arama tarama faaliyetleri yaptı. Tüm aramalara rağmen aileye ait bir ize rastlanmadı.

Çataloğlu ailesi cinayetinde şok itiraf! Aileyi yok ederken...Çataloğlu ailesi cinayetinde şok itiraf! Aileyi yok ederken...Çataloğlu ailesi cinayetinde şok itiraf! Aileyi yok ederken...Çataloğlu ailesi cinayetinde şok itiraf! Aileyi yok ederken...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

CEZAEVİNDEN ÇIKARTILARAK TEKRAR GÖZALTINA ALINDILAR

Bunun üzerine Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde tutuklu bulunan üç şüpheliye yönelik tekrar gözaltı kararı verdi. Karakolda bir kez daha çapraz sorguya alınan Erkan Kaş ve Ersan Kaş kardeşler, Şahin’in itirafı ve toplanan yeni deliller ışığında kabul etmedikleri suçu bu kez itiraf ettiler. Kaş kardeşlerle kayınpeder Şahin, cesetleri evin içinde yaktıklarını söylediler, dehşet verici cinayetin detaylarını da anlattılar.

CESETLERİ, ANLAŞILMASIN DİYE KOYUNLARLA BİRLİKTE YAKMIŞLAR

Kaş kardeşler İle kayınpeder Şahin, hayvanları ahırdan çıkardıkları esnada çıkan gürültüye ev sakinlerinin uyandığını ve direnmeye çalışınca tabanca ve tüfeklerle ateş ederek öldürdüklerini itiraf ettiler ve cesetlerden kurtulmak için yaptıklarını şöyle anlattılar:

“Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu’nun cesetlerini bir odada topladık. Kemiklerin kime ait olduğu anlaşılamasın diye evin yakınında bulunan ahırdan koyunları da getirdik. Ayrıca cesetlerin tamamen yok olması için yine evin altında bulunan bir traktör dolusu çıra ile odunları da odaya taşıyıp cesetlerin üzerine yerleştirdik. Evde birkaç tane mazot ve benzin bidonu bulduk. Bu bidonlardaki benzin ve mazotu odunlarla cesetlerin üzerine döktükten sonra ateşe evi ateşe verdik. Bu sayede cesetleri koyunlarla birlikte yok etmiş olacaktık. Ayrıca cesetler, hem çıra hem odun hem mazot hem de yanında yanan koyunlar nedeniyle kemik kalıntısı kalsa bile anlaşılamayacaktı.”

Cesetlerin yok edilmesine yönelik yapılan bu planın yanında 29 Kasım sabahına doğru evin kundaklanmasının ardından çıkan yangın, aynı günün akşamında fark edilebilmişti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve arazözler, yangını uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alabilmişti.

Cesetlerin yok edilmesi için hazırlanan plan ve bir gün boyunca evin yanması nedeniyle Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri, enkazı tamamen elekten geçirmesine rağmen aileye ait sadece diş protezi kalıntıları ve implant dişi parçaları bulabildi. Sanıkların suçlarını da itiraf etmesiyle cesetlerin enkazda olduğu anlaşıldı.

Enkazda ilk başta yapılan aramalarda Serdar Çataloğlu’na ait olduğu düşünülen kafatası bulunmuştu. Yarısı yandığı belirlenen kafatasında, tabancadan çıkan kurşun tespit edildi. Ayrıca jandarma ekipleri, enkaz alanında ve çevrede yaptıkları incelemelerde tüfekten atıldığı belirlenen çok sayıda boş kovanda buldu.