BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  DÜNYA

Casus değilsen Kuran oku

Lübnan'da İsrail uçaklarına hedef gösteren üç casusluk şebekesi ortaya çıkarıldı

Abone ol

Halkta yabancı sendromu başladı. Beni İsrail casusu zanneden yaşlı Lübnanlı, Kur'an okumamı istedi

Savaşın hakim olduğu Beyrut sokaklarında bir gazeteci olarak rahat hareket edebilmek giderek zorlaşıyor. Lübnan ordusunun, son bir hafta içinde üç casusluk şebekesini ele geçirdiğini açıklamasının ardından, Beyrut'ta şehir efsaneleri kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Halkın yabancılara bakışı da büyük oranda değişti.

HERKES ŞÜPHELİ

Lübnan ordusundan üst düzey bir yetkili casusların İsrail'in kendilerine verdiği manyetik cihazlarla hedef belirlediğini ve İsrail uçaklarının aşağıdan gelen sinyale kilitlenip füze fırlattığını açıkladı. Bu açıklama nedeniyle Lübnanlılar gazetecilerin taşıdığı fotoğraf makinelerini söz konusu manyetik cihaz zannedip zaman zaman fotoğraf çekmemizi engelliyorlar. Beyrut'un turistik Sahra er Ravşa (Güvercin Kayalıkları) yakınlarında boş kalan plajı görüntülerken önce biri asker biri sivil iki kişi tarafından kim olduğum soruldu. Kimliğimi gösterdim. Karşıma çıkan bir balık restaurantında ise yaşlı Lübnanlı beni İsrail casusu olmakla suçladı ve polise haber vermeye çalıştı.

YAŞLI ADAM PANİKLEDİ

Restaurantın sahibi ile konuşurken şüpheli gözlerle beni izleyen adam, yerimizi öğrenmek amacıyla bir ara cebimden Beyrut haritasını çıkardığım anda, panikle ayağı fırladı ve benim casus olabileceğimi haykırdı. Polisi arayacağını söyleyen adam, bir yandan da benden casus olmadığımı ispatlamak için Kur'an okumamı istedi. Yaşlı adamı sakinleştirmek için İhlas suresini okudum.

Casuslar stratejik hedefleri gösteriyor

İsrail ordusu yıllardır Lübnan'daki stratejik noktaların tespit edilmesinde casusları kullanıyor. Özellikle bombardıman altındaki Güney Lübnan'da vurulan bir çok stratejik nokta bu casusların verdiği bilgiler üzerine hedef alındı. Lübnan ordusu istihbarat servisi son olarak geçen Cuma günü Güney köylerinden birinde İsrail adına çalışan bir şebekeyi çökertti. Yaptıkları çalışmaları itiraf eden casuslar, yaklaşık 30'a yakın farklı şebekenin ülke çapında halen aktif halde olduğunu söyledi.

Haber: Metin Mutanoğlu
Kaynak: www.yenisafak.com.tr